Bosch SMU2HTI64S

Med en diskkapacitet på 12 kuvert, ett AquaStop-skydd mot vattenskador och 6 olika program är Bosch SMU2HTI64S diskmaskinen för dig som vill ha en renare disk och en enklare vardag.

 • Skickar push-notiser
 • 6 olika program
 • Home Connect och Wifi
 • Högre dB
 • Energieffektivitetsklass E
 • Endast 12 kuvert

Specifikationer

 • Energiklass: E
 • Ljudklass: 48 dB
 • Program: 6
 • Temperaturlägen: 4
 • Home Connect: Ja
 • Vattentanksystem: Nej
 • Mått: 815 x 598 x 573 mm

Design

Bosch SMU2HTI64S är en klassisk och tyst diskmaskin som gör det möjligt för dig att få plats med upp till 12 stycken kuvert på en och samma gång. Utsidan är stilren i sin design och tillverkad i rostfritt stål som är enkel att underhålla och får ditt hem att se modernt och exklusivt ut. Den nättare designen gör att diskmaskinen passar bra i de allra flesta hem och som inbyggd modell kan den enkelt placeras på valfri plats.

Bästa diskmaskinen för pengarna

Se varför Bosch SMU2HTI64S blev bästa diskmaskinen för pengarna, och jämför diskmaskinen med andra testvinnare i vårt stora test.

Även insidan på Bosch SMU2HTI64S är klassisk i sin utformning. Här hittar du två stycken korgar, en övre och en underkorg, samt en flyttbar och uttagbar bestickkorg för enklare och säkrare diskning. Överkorgen kan du dessutom justera på höjden, så att du kan använda dig av din Bosch SMU2HTI64S mer mångfunktionellt. Genom att sänka ner överkorgen fungerar den inte bara till glas och mindre köksredskap, utan lämnar då utrymme för dig att diska större och högre fat och tallrikar. Trots att Bosch SMU2HTI64S har ett flertal smarta och avancerade program är den mycket enkel att använda sig av. Tack vare 7-SegmentDisplayen kan du enkelt få åtkomst till information, t.ex. hur lång tid det är kvar innan diskmaskinen är klar.

Bosch SMU2HTI64S är utrustad med modern teknik som gör den möjlig att koppla upp till Wifi. Dock saknar vi traditionella design-funktioner som idag är standard på många diskmaskiner. Bosch SMU2HTI64S har t.ex. ingen automatisk öppning av luckan och saknar dessutom OpenAssist-funktionen där du öppnar upp diskmaskinen genom att trycka till luckan. Det finns heller ingen invändig- eller sidobelysning som du kan använda dig av, men däremot en progressindikator som visar tillopp, samt resttid.

Tittar vi närmare på den invända designen erbjuder Bosch SMU2HTI64S en doseringsassistent och det är något som vi anser är mycket positivt. Det är inte ovanligt att många diskmaskiner har en tendens att inte lösa upp diskmedlet ordentligt, vilket i sin tur kan leda till att din disk fortfarande är smutsig. Doseringsassitenten fungerar som så att diskmedlet direkt hamnar i en specifikt framtagen behållare som är integrerad i den övre korgen. Så fort diskmaskinen startas kommer spolarmen att komma i kontakt med medlet mycket enklare och spå så vis lösa upp det snabbare. Med hjälp av Bosch Doseringsassistent kan du vara säker på att diskmedlet alltid är 100 % upplöst och att du får den mest effektiva diskprocessen. Vill du effektivisera diskningen ännu mer kan du välja mellan miljöprogram såväl som ExtraDry-funktioner.

Funktioner

Hela syftet med att investera i en diskmaskin är att du ska underlätta i din vardag och slippa berg med disk som samlat sig i diskhon. Bosch SMU2HTI64S är en smart och modern diskmaskin som har en rad olika program och funktioner som du kan använda dig av och som du kan kombinera för att skapa ett perfekt diskprogram som passar just dig.

ExtraDry

ExtraDry funktionen är specifikt framtagen för dig som behöver riktigt heta temperaturer för att disken ska torka så fort som möjligt. Det här programmet lämpar sig även för dig som ofta diskar nappflaskor, plastredskap eller plasttallrikar och som vill minska risken för slitage. ExtraDry torkar inte bara med högre temperatur, utan också med längre torktid.

ActiveWater

Bosch SMU2HTI64S har en energiklass E, vilket är högre än många andra diskmaskiner på marknaden. Tack vare sin ActiveWater-funktion kan du ändå diska på ett mer miljövänligt sätt och minska din vattenförbrukning och energiförbrukning på en och samma gång. ActiveWater kombinerar en stark pump, effektiv uppvärmning och modern filterteknologi.

Automatiska diskprogram

Med Bosch SMU2HTI64S behöver du inte oroa dig för att välja fel program och inställningar. Diskmaskinens automatiska program ser nämligen till att det blir rätt varje gång och att du inte slösar mer energi eller vatten än vad som verkligen behövs.

Favoritprogram

Har du hittat ett favoritprogram som du alltid vill använda dig av kan du spara ner detta på din Bosch diskmaskin. Här kan du även kombinera ihop olika program och funktioner och spara ner detta till framtida användning.

Home Connect

Med Home Connect kan du enkelt koppla upp din diskmaskin till Wifi och på så vis styra den från mobilen eller surfplattan. I appen kan du göra allt från att starta och stänga av, byta program eller aktivera olika funktioner.

EasyStart

EasyStart gör det möjligt för dig att slippa inställningar och val av program. Det enda du gör är att ange vad du vill diska, hur mycket du vill diska och vilken smutsighetsgrad som gäller. Bosch SMU2HTI64S kommer därefter att själv ta fram det bästa programmet för ändamålet.

EcoSilence Driver

EcoSilence Drive är den bästa funktionen för dig som tycker att diskmaskinen låter mycket och som vill sänka ljudnivån ytterligare. Med sin EcoSilence Drive-motor får du en mycket låg och energibesparande diskmaskin som ger en jämnare drift. EcoSilence kan aktiveras när som helst under programmets gång och kan även startas igång via Googles röststyrning i applikationen.

Prestanda

Bosch SMU2HTI64S har en energiklass E och är således mer energiförbrukande än många andra diskmaskiner på marknaden. Den högre energiförbrukningen innebär i sin tur att det kommer att kosta mer för dig att diska. Detta gör däremot inte diskmaskinen till ett sämre val, utan sanningen är att den lämpar sig för de allra flesta. Orsaken till detta är helt enkelt det miljövänliga ECO-program som Bosch SMU2HTI64S har. Väljer du att starta igång miljöprogrammet får du en disktid på endast 225 minuter, vilket i sin tur är mycket kortare än mer avancerade maskiner.

Oavsett om det är ett vanligt program eller miljöprogrammet du använder dig av är bullernivån dock densamma. Hos Bosch SMU2HTI64S ligger bullernivån på 48 dB med beräknat avseende på 1 pW. Det, i sin tur, innebär att bullerklassen motsvarar C på en skala från A till G. Både bullerklass och energiklass är således högre än vi hade önskat, men trots det omtalas Bosch SMU2HTI64S som en mycket tystgående diskmaskin som inte för oväsen av sig. Diskmaskinen är nämligen försedd med ett ECOSilence Drive program som säkerställer att disken diskas mycket effektivt, samtidigt som programmet automatiskt ser till att sänka ljudnivån till det lägsta möjliga. Programmet går in och reducerar vattentrycket i masken och förlänger rengöringsfasen. Du får således vänta längre på att disken är klar, men sparar på miljö och plånbok.

Energiförbrukningen per år ligger på 258 kWh, vilket är en siffra som vi kan hitta på flera diskmaskiner idag. Den årliga vattenkonsumtionen uppnår 2660 liter, vilket även det ligger på samma nivå som många andra modeller från andra (eller samma) tillverkare. Per cykel motsvarar detta en energiförbrukning på 0.9 kWh såväl som en vattenkonsumtion på 9.5 liter. Bosch SMU2HTI64S kan anslutas till både kallt och varmt vatten.

Bosch SMU2HTI64S lämpar sig bra för dig som letar efter en klassisk diskmaskin med en relativt normal energi- och vattenförbrukning. Är du däremot mycket känslig för buller eller stör dig på brus är Bosch SMU2HTI64S inte det bästa alternativet. Trots att diskmaskinen ligger på en bra dB nivå är den fortfarande högre än de allra flesta. Idag är det vanligast att ljudklassen uppnår 44 dB, men sällan högre än så. De som ligger på 42 dB och under är de mest tysta diskmaskinerna på marknaden. Utöver den högre ljudklassen och energiklassen är vi däremot glada över att se att Bosch SMU2HTI64S har en torkklass A, vilket är det absolut bästa.

Borde man köpa Bosch SMU2HTI64S?

Bosch SMU2HTI64S är en bra och praktisk diskmaskin som lämpar sig för de allra flesta familjer och ändamål. Diskmaskinen har två stycken ordentliga korgar och en justerbar överkorg för större tallrikar och fat.

Bosch SMU2HTI64S har en högre energiklass E, men A-klass när det kommer till buller- och ljudnivå och är försedd med många smarta och moderna funktioner, t.ex. Home Connect och röststyrning via Google.

Har du en mycket stor familj eller vill kunna diska många kuvert samtidigt är den här modellen från Bosch troligtvis för liten. Sammanlagt rymmer den 12 kuvert bestående av tallrikar, glas och bestick.