Diskmaskinens symboler (Illustrerat & förklarat)

För att du ska få ut det mesta av din diskmaskin är en förståelse för symbolerna A och O. En diskmaskin kan visa mängder med olika symboler, beroende på vad det är för program, funktioner eller inställningar som gjorts. Vi har sammanställt en lista på 21 olika symboler tagna från Bosch, men utifrån vårt stora test av diskmaskiner har vi kunnat se att symbolerna ser ungefär likadana ut på alla moderna diskmaskiner.

Eco 50°

ECO-programmet är ett lite längre program som drar betydligt mindre elektrictet och vatten. Programmet passar bra för lättare matrester som inte är hårt torkade.

Intensive 70°

Intensive 70° är ett mycket intensivt program där diskmaskinen använder sig av högt spraytryck och höga temperaturer. Programmet lämpar sig för hård smuts och brända matrester.

Auto 45° – 65°

Med Auto-programmet kan du snabbt och enkelt bli av med vanliga matrester som inte är brända eller hårt fasttorkade.

Glass 40°

Program som är specifikt framtaget för att justera torktid och temperatur för en skonsammare rengöring av högkvalitativa glas, t.ex. kristall.

Silence 50°

Med Silence 50° diskar diskmaskinen på ett ECO-program som har en längre rengöringsfas och ett reducerat spraytryck för att göra maskinen så tyst som möjligt.

Pre Rinse

Pre Rinse är en kortare sköljcykel som används som en förtvätt. Programmet hjälper till att lossa torkade matrester som är ingrodda och behöver lösas upp.

Quick 45°

Quick 45° lämpar sig bra för dig som behöver disken klar snabbt och som har bråttom. Programmet passar för vanliga till halvtorkade rester.

Short 60°

Program som passar för att snabbt och enkelt ta bort lättare matrester som är enkla att torka bort.

Machine Care

Ultimat program som används i samband med maskinrengöringsmedel. Aktivera i samband med att du underhåller diskmaskinen och förebygg kalk, lukt och fukt.

Home Connect

med Home Connect kan du koppla upp din diskmaskin till en app i mobila enheter. Appen hjälper dig att välja det bästa programmet för din disk.

Intensive Zone

Intensive Zone kan kombineras med ett flertal program och ser till att öka temperatur och spraytryck i den nedre korgen, utan att påverka den övre.

VarioSpeed Plus

Minska rengöringstiden utan att påverka resultatet med detta smidiga program. Tiden reduceras med ca 66 %.

Hygiene Plus

Se till att disken blir mer hygienisk med en extra varm slutsköljning på upp till 70 grader. Lämpar sig för småbarnsfamiljer, allergiker och för dig med höga krav på hygien.

Extra Dry

Extra Dry-programmet säkerställer att din disk torkas i höga temperaturer under torkfas såväl som sköljning.

Half Load

Spara tid, energi och vatten genom att aktivera Half Load om diskmaskinen är halvfull eller om du bara behöver diska enstaka föremål.

Shine and Dry

Med detta program kan du se till att vattenmängden ökar under sköljcykeln och torkfasen förlängs. Det ger dig ett förbättrat torkresultat utan vattenfläckar.

Doseringsassistent

Doseringsassistenten säkerställer att diskmedlet löses upp korrekt och fördelas jämnt i hela diskmaskinen.

Placeringsinställningar – Place settings

Visar hur många kuvert som diskmaskinen kan hantera på en och samma gång. Vanligast är ett antal på 12-14 kuvert.

Självrengörande filter

Ett program som rengör filtret i diskmaskinen automatiskt. Observera att regelbundet underhåll ändå rekommenderas.

Duo Power

Optimerar vattenspridningen i diskmaskinen för ett bättre och renare resultat.

Energy save

Aktivera Energi Save för att minska energiförbrukningen och vattenförbrukningen i en diskcykel. Programmet förlänger sitt rengörings- och torkprogram.