Electrolux ESM48331SW

Med Electrolux ESM48331SW får du en diskmaskin som kan hantera alla olika typer av köksredskap och verktyg. Diskmaskinen är försedd med en AirDry-teknologi och rymmer 14 kuvert.

 • AirDry-teknologi för snabbare torkning
 • Låg ljudnivå på endast 42 dB
 • Årlig energiförbrukning på 85 kWh
 • Hög årlig vattenförbrukning
 • Högre vattenpris/år
 • Ej Wi-fi

Specifikationer

 • Energiklass: D
 • Energiförbrukning: 85 kWh/100 cyklar
 • Antal kuvert: 14
 • Ljudklass: 42 dB (A)
 • Mått: 88 x 60 x 57 cm
 • Program: 6

Design

Electrolux ESM48331SW är en klassisk diskmaskin som kommer i en traditionell design. Diskmaskinen har en vit och fin utsida som gör den lämplig för de allra flesta kök och inredningsstilar och är försedd med en mindre display som gör den enkel att manövrera och gör så att du får koll på tid, temperatur och program. Den vita designen och den tåliga utsidan gör dessutom Electrolux ESM48331SW mycket enkel att hålla ren. Det enda du behöver göra är att torka av diskmaskinen med en fuktiga trasa för att bli av med smuts och vattenrester.

Bästa tystgående diskmaskinen

Se varför Electrolux ESM48331SW blev bästa tystgående diskmaskinen, och jämför diskmaskinen med andra testvinnare i vårt stora test.

Även när det kommer till storlek kan vi se att Electrolux ESM48331SW håller standardmåtten. Diskmaskinen har en höjd på 88 cm och det gör att den inte är högre än de allra flesta modeller som finns på marknaden idag. Den har dessutom en bredd på 60 cm såväl som ett djup på 57 cm. Electrolux ESM48331SW är en integrerad diskmaskin som gör sig lämpligast under diskbänken eller på annan inbyggd plats i ditt kök. Båda anslutningskabel såväl som avloppssladd mäter 150 cm styck.

För att Electrolux ESM48331SW ska kunna passa så bra i din vardag som möjligt är den designad med många smidiga och praktiska funktioner. Det är något som vi kan se när vi tittar på den besticklåda som Electrolux ESM48331SW har. Till att börja med är den extra rymlig för att det ska vara lättare för dig att fylla på och tömma den när disken är klar. Besticklådan är dessutom specialutformad och gör det möjligt för dig att välja mellan 13 olika inställningar. Till längre och mer skrymmande köksredskap hittar du även en förlängd ränna, så att du slipper kombinera vanliga bestick och köksredskap i besticklådan.

Electrolux ESM48331SW må vara klassisk i sin utformning och design, men den har fortfarande modern teknologi som gör diskningen effektiv och ren. Med hjälp av sin satellitsprayarm kan Electrolux ESM48331SW se till att vattnet sprid mycket bättre och att du på så vis får en förbättrad diskeffektiv. Satellitsparyarmen kommer till störst användning när du ska diska föremål som har en special design eller med ovanliga former. Vattnet fördelas jämnt i hela maskinen och ser till att komma åt i mer svåråtkomliga utrymmen. En satellitsprayarm är idag inget ovanligt och något vi kan se på de allra flesta diskmaskiner med avancerad teknik. Då Electrolux ESM48331SW är en mer klassisk maskin är det ändå en designfunktion som vi uppskattar att se.

Funktioner

Trots sitt lite enklare yttre är Electrolux ESM48331SW en diskmaskin som passar de allra flesta och som är försedd med 6 stycken olika program som du kan använda dig av. Alla program är specifikt framtagna för att göra vardagsbestyren enklare och för att du ska kunna anpassa temperatur och spoleffekt utifrån dina behov. Utöver de traditionella programmen har Electrolux ESM48331SW även försetts med en AirDry-teknologi såväl som ett Glasprogram.

AirDry-teknologi

Med sin smarta AirDry-teknologi kan du vara säker på att disken alltid är 100 % torr när du tar ut den. Efter att Electrolux ESM48331SW har torkat din disk aktiveras det naturliga luftflödet, något som i sin tur ser till att torkningen avslutas på absolut bästa sätt. När torkningen är klar kommer luckan automatiskt att öppnas upp 10 cm så att naturlig luft kommer in. Du får lägre energikostnader och maximalt resultat.

Glasprogram

Det är inte ovanligt att glas kan komma ur diskmaskinen och se flammiga ut, men med Electrolux ESM48331SW glasprogram får du ett skinande resultat utan att handdiska. Det här programmet är framtaget för att undvika snabba temperaturförändringar och det, i sin tur, skonar känsliga glas och kristallföremål.

ECO-programmet

ECO-programmet är det vanligaste alternativet för dig som ska diska normalsmutsad disk. Programmet lämpar sig för bestick och porslin och erbjuder fördisk, huvuddisk på 50 grader, sköljning och torkning. I alla program kan AirDry-funktionen aktiveras.

Auto-program

Electrolux ESM48331SW auto-program består egentligen av fem olika mindre program som du kan välja mellan. Här hittar du t.ex. program som lämpar sig bra för extra hård smuts som behöver avlägsnas med hetare temperaturer, men du hittar också program för ömtåliga glas och porslin.

Det första programmet ger dig en mycket effektiv vattenanvändning, vilket i sin tur gör att du minskar din energiförbrukning i hemmet. Det här programmet passar för normal smutsnivå på vanligt porslin och bestick, men är även ett standardprogram som passar de allra flesta. Electrolux ESM48331SW kan själv känna av smutsgraden på disken och på så vis anpassa vattenmängden såväl som temperaturen och programtiden, så att du får bästa möjliga resultat.

Behöver du sätta på en maskin som är halvfull erbjuder Electrolux ESM48331SW även ett auto-program för detta. Programmet känner av antalet föremål och kan på så vis ge dig en mycket kortare disktid, utan att dumma på resultatet.

Observera att Electrolux ESM48331SW fördiskprogram endast är framtaget för att skölja bort matrester och förhindra dålig lukt. Du bör ej använda diskmedel till programmet.

Prestanda

Electrolux ESM48331SW har en energiklass D på en skala från A till G, där A är det lägsta och G är det högsta. Genom sin energiklass D ligger den således på en normal standardnivå som de allra flesta diskmaskiner har. Tittar man däremot på torkeffekten motsvarar denna en A, vilket är det absolut bästa som du kan få i en modern diskmaskin idag. Diskmaskinens årliga energiförbrukning motsvarar även 85 kWh och tittar vi på genomsnittet är Electrolux ESM48331SW ändå väldigt högpresterande och kostnadseffektiv. Det är inte ovanligt att genomsnittet för en diskmaskin ligger på 202 kWh per år. Räknar vi i pengar kan man säga att du får ett årligt elpris på ca 51 kronor och att varje diskning kostar ca 0,2 kronor.

När det kommer till vattenförbrukningen presterar Electrolux ESM48331SW dock inte lika bra som många andra diskmaskiner. Den genomsnittliga årliga vattenbrukningen ligger vanligtvis någonstans kring 2450 liter per år, medan Electrolux ESM48331SW uppnår en årlig vattenförbrukning på 2940 liter. Det, i sin tur, gör att maskinen inte är lika kostnadseffektiv på denna punkt. Det genomsnittliga priset ligger vanligtvis runt 50 kronor, medan Electrolux ESM48331SW har ett vattenpris på 61,7 kr. Huruvida det högre vattenkostnaderna är avgörande för dig kan bara du bestämma. Bor du i hus och betalar vattnet själv kan det helt klart vara värt att titta på andra modeller.

Är det något som vi gillar extra mycket med Electrolux ESM48331SW är det dock hur effektiv och tystgående den är. Störs du lätt av buller och surrande ljud är Electrolux ESM48331SW ett bra alternativ för dig, eftersom ljudnivån uppnår endast 42 dB, där genomsnittet vanligtvis ligger på 44 dB. Detta ger Electrolux ESM48331SW en ljudnivåklass B. Trots den ringa storleken kan den låga bullernivån också göra den lämplig för kommersiellt bruk, t.ex. på kontoret där medarbetare inte ska behöva bli störda under tiden som lunchtallrikar diskas upp.

Electrolux ESM48331SW är snabb och effektiv i din disktid och har ett Eco-program på endast 235 minuter. Dock saknar vi några av de moderna och mer avancerade teknologiska funktionerna som kan hittas på andra diskmaskiner idag. Electrolux ESM48331SW har inte blivit utrustad med någon invändning belysning och kan heller inte kopplas upp till Wi-fi eller HomeConnect. Fördelen med dessa innovativa teknologier är att det blir enklare och mer bekvämt för dig att hantera disken. Med HomeConnect kan du bland annat styra diskmaskinen med hjälp av din mobiltelefon och surfplatta och välja mellan en rad olika program och inställningar.

Borde man köpa Electrolux ESM48331SW?

Electrolux ESM48331SW är ett bra val för dig som söker en klassisk diskmaskin utan allt för avancerad teknologi. Diskmaskinen kommer i en vit färg och är ytbehandlad för att motstå smuts och orenheter mycket lättare. De olika programmen gör det enkelt för dig att anpassa disktid såväl som temperatur efter just dina behov, samtidigt som AirDry-funktionen säkerställer att disken är helt torr och förhindrar dålig lukt.

Electrolux ESM48331SW är dock inte för alla och det beror främst på den högre vattenförbrukningen som maskinen har. Den årliga vattenförbrukningen ligger på 2940 liter, vilket är betydligt högre än många andra modeller på marknaden.