Siemens SN43HI88CS

Med Siemens SN43HI88CS får du en diskmaskin med energiklass D och som är lämplig för dig som ofta diskar känsliga glas. Siemens SN43HI88CS har en diskkapacitet på 14 kuvert och är utrustad med smidiga flex-korgar.

 • Försedd med iQdrive-motor
 • Uppkoppling till HomeConnect
 • Prisvärd
 • Energiklass D
 • Lång disktid
 • Inget hetare torkprogram

Specifikationer

 • Energiklass: D
 • Antal kuvert: 14
 • Antal rack: 3
 • Mått: 59.8 x 57.3 x 81.5 cm
 • Bullerklass: B
 • Färg: Rostfritt/silver

Design

Siemens SN43HI88CS lämpar sig i de allra flesta moderna hem och är en diskmaskin med en inbyggnads installation. Diskmaskinen kommer i färgen silver och är tillverkad i rostfritt stål, vilket gör den visuellt estetisk att titta på, samtidigt som den smälter in i resten av inredningen på ett diskret sätt. Rostfritt stål är enkelt att underhålla, men tenderar att få fula fingeravtryck. Därför har man sett till att utrusta Siemens SN43HI88CS med en antiFingerPrint-beläggning som förhindrar att fingeravtryck får fäste.

Bästa diskmaskinen för de allra flesta

Se varför Siemens SN43HI88CS blev bästa diskmaskinen för de allra flesta, och jämför diskmaskinen med andra testvinnare i vårt stora test.

Totalt finns tre stycken rack som du kan använda för tallrikar, grytor, glas, kastruller eller andra köksredskap som tål diskmaskinstvätt. Siemens SN43HI88CS rymmer 14 stycken kuvert, alternativt 16 stycken vinglas och champagneglas som behöver diskas med extra försiktighet. Här har man valt att ta fram en specifikt underkorg som är utrustad med Siemens vinglashållare. Det gör att vinglas på mycket hög fot är enklare att diska, utan risk för att de går sönder.

Siemens SN43HI88CS gör det möjligt för dig att själv bestämma hur disken ska diskas och det är tack vare IntensivZon-programmet. Med detta kan du se till att disken i underkorgen diskas med ett hårdare tryck, utan att disken på överracket kommer att påverkas. Perfekt för dig som haft middagsbjudning och behöver diska smutsiga tallrikar och känsliga vinglas på en och samma gång.

Tycker du att det är svårt att få disken helt ren är Siemens SN43HI88CS en bra investering. Här är det nämligen inte bara utsida design som får diskmaskinen att lämpa dig bra för många, utan även insida design känns modern och funktionell. Siemens SN43HI88CS är utrustad med en doseringsassistent som i sin tur har en behållare som är speciellt utformad för att fördela diskmedlet jämnt i maskinen. Denna behållare ser till att vattenstrålen kommer i kontakt med diskmedlet mycket snabbare och på så sätt kan du få ett perfekt resultat varje gång.

Siemens SN43HI88CS lämpar sig för de allra flesta hushåll och kommer med en bredd på 59.8 cm, ett djup på 57.3 cm och en höjd på 81.5 cm. Den nättare vikten på 37.293 kg för den enkel att förflytta och montera. Då Siemens SN43HI88CS är en diskmaskin som kräver inbyggd installation passar den bra även för mindre kök där utrymmet är begränsat och där man är i behov av en diskmaskin som inte tar upp onödigt mycket plats. Kom ihåg att ta hjälp av en certifierad hantverkare för en korrekt och fackmannamässig installation.

Funktioner

Siemens SN43HI88CS kommer med en rad olika funktioner som gör den både smartare och mer funktionell. Här hittar du bland annat program som varioSpeed Plus on Demand, men också autoprogram, IQdrive-motor och aquaStop.

VarioSpeed Plus on Demand

Den här funktionen gör det möjligt för dig att snabba upp ett redan pågående program och få disken klar mycket snabbare. Programmet diskar upp till tre gånger snabbare, utan att tumma på kvalitet. Här har du också möjlighet att starta sköljningsturbon för att minska disktiden även där.

AutoProgram

Siemens SN43HI88CS är utrustad med ett autoprogram som gör att du kan starta igång diskmaskinen med bara ett knapptryck. Tack vare maskinens aquaSensor kan Siemens SN43HI88CS själv känna av smutsnivån och därmed anpassa temperatur såväl som vattenmängd.

AquaStop

Siemens SN43HI88CS kommer med AqauaStop och det innebär att du inte behöver oroa dig för läckage eller vattenskador. AquaStopet ser till att skydda mot läckande slangar såväl som otätheter och har en livstidsgaranti.

IQ-drive-motor

För att du ska kunna få en mycket lägre energiförbrukning och samtidigt kunna diska med samma effektivitet är Siemens SN43HI88CS försedd med en IQdrive-motor. Denna motor ser till att du får ett diskprogram och en diskmaskin som är långlivad, effektiv och tyst. Trots IQ-drive motorn har Siemens SN43HI88CS en energiklass D, vilket gör att den drar mer än många andra moderna diskmaskiner.

IntensivZon

Den intensiva zonen som Siemens SN43HI88CS har gör diskmaskinen extra lämplig för dig som vill kunna rengöra med olika tryck – under en och samma disktid. När du aktiverar detta program kommer spoltrycket i den nedre korgen att öka, oavsett vilket annat diskprogram du använder dig av. På så sätt kan extra smutsig disk bli helt ren, utan att känsligare föremål i överkorgen påverkas.

HomeConnect

Siemens SN43HI88CS är utrustad med modern och avancerad teknik som gör den kompatibel med enheter uppkopplade till Wi-fi. Siemens SN43HI88CS kan således kopplas samman med din mobiltelefon eller surfplatta, så att du kan styra program, start och avstängning direkt från din mobila enhet. I HomeConnect-appen kan du även få tillgång till nya funktioner och nya program vid uppdateringar.

VarioDrawer

Med Siemens SN43HI88CS varioDrawer kan du se till att rengöra de där extra små och knepiga köksredskapen som du vanligtvis inte hittar någon bra plats för. VarioDrawer är en extra lastnivå som är specifikt framtagen för espressokoppar, bestick eller andra småredskap. Här kan du t.ex. diska salladsbestick eller soppslevar, men också äggkoppar och andra mindre förehåll som lätt åker genom de vanliga korgarna.

Prestanda

Med en Siemens SN43HI88CS får du en diskmaskin med en modern teknik och en IQ-drive motor som gör diskmaskinen mer långlivad, tyst och effektiv. Genom att starta detta program kan du se till att minska din energiförbrukning i hemmet, utan att programtiderna förändras eller resultatet av diskningen blir sämre. Du får således ett optimalt diskresultat varje gång, samtidigt som du slipper störas av hög ljud eller buller. Siemens SN43HI88CS miljöprogram har en bullernivå på 44 dB och en sammanlagd bullerklass B. Jämfört med andra diskmaskiner ligger bullernivå således på en nivå som anses vara standard för de allra flesta.

Siemens SN43HI88CS är försedd med ett flertal specialprogram som gör vardagen enklare och som gör det möjligt för dig att själv bestämma hur diskningen går till. Här hittar du bland annat möjlighet att diska halv maskin, intensivdiska, sköljning, Auto 45-65 grader, snabbdiskning på 45 grader, klassisk maskintvätt, intensiv zoner och miljöprogram. Varaktigheten för miljöprogrammet ligger på 295 minuter, men genom HomeConncet kan du starta igång VarioSpeed Plus för att på så vid skynda på processen. Detta kan du även göra genom att koppla din Siemens SN43HI88CS till Google och på så vis använda röststyrning.

Tittar vi då på energi- och vattenkonsumtionen som Siemens SN43HI88CS har ligger denna på 85 kWh per 100 diskcykler. Detta är en energiförbrukning vi kan se på många andra modeller från samma tillverkare, men också på diskmaskiner från andra varumärken. Generellt ligger förbrukningen dock lägre än på de större och tyngre maskinerna som lämpar sig för kommersiellt bruk. Denna energiförbrukning är uppmätt utifrån att du använder ekoprogrammet. Även vattenförbrukningen vid valt miljöprogram ligger längre än på många flesta och uppnår 9.5 liter per cykel. Siemens SN43HI88CS kan anslutas till varm- såväl som kallvatten.

Siemens SN43HI88CS har en strömförbrukning på 2400 W och en strömkonsumtion på 0.5 W när diskmaskinen befinner sig i ett påslaget läge. Sladdlängden mäter 1.75 m, vilket kan göra placeringen av Siemens SN43HI88CS mer begränsad. Då diskmaskinen har en inbyggd installation bör du alltså säkerställa att sladden är tillräckligt lång innan du väljer att montera och installera den på önskad plats. Siemens SN43HI88CS har en spänning på 220 – 240 V / 50/60 Hz och en märkström på 10 A.

Med sin energiklass D är Siemens SN43HI88CS inte den mest energisnåla diskmaskinen på marknaden. De många miljöprogrammen och specialfunktionerna gör den dock ändå lämplig för hemmabruk där du vill kunna diska många kuvert samtidigt.

Borde man köpa Siemens SN43HI88CS?

Siemens SN43HI88CS lämpar sig för dig som söker en diskmaskin som är specifikt framtagen för känsligare föremål i glas. Diskmaskinen har en mycket praktisk och smidig toppkorg, samt flex-korgar för höga vinglas och champagneglas som behöver diskas extra försiktigt.

Den lämpar sig även för dig som söker en mindre och smidigare diskmaskin som är inbyggd och som passar i det moderna hemmet där vardagsbestyren behöver vara så bekymmersfria som möjligt.

Trots sin avancerade teknik är Siemens SN43HI88CS enkel att manövrera och kan styras med både mobiltelefon eller röstkommande via Google. Siemens SN43HI88CS lämpar sig dock inte för kommersiellt bruk.