Tvätta keps i diskmaskin – Tips & trick

Visste du att det snabbaste och bästa sättet för dig att tvätta kepsar är i diskmaskinen? Att tvätta förhand ger sällan ett tillräckligt bra resultat och stoppar du in kepsen i tvättmaskinen är det risk för att den blir ful och bucklig.

Tvätta keps i diskmaskin – går det?

När det är dags att tvätta kepsarna är det lätt att vända sig till den vanliga tvättmaskinen, men sanningen är att tvättmaskinens roterande gör så att skärmen blir knölig och bucklig – något som varken är speciellt bekvämt eller snyggt att bära. Använder du dig istället av diskmaskinen kommer kepsen att hållas på plats på ett helt annat sätt och behöver således inte motta slag från trumman eller andra föremål.

Tips för dig som vill tvätta kepsen i diskmaskin

Vi har tagit fram de absolut bästa tipsen för att din keps ska ska bli riktigt ren och samtidigt behålla sin fina form.

Lägg kepsen högt

Planerar du att tvätta kepsen i diskmaskinen bör du alltid placera den på det översta racket. På så sätt förhindrar du att matrester från övrig disk inte lämnar sina spår.

Tvätta försiktigt

Det är viktigt att du inte tvättar kepsen alldeles för varmt, utan här är det bättre att välja program med så låga gradantal som det bara går. Moderna och nya diskmaskiner erbjuder oftast ECO-program som är utmärkta för uppgiften.

Undvik följande

Att tvätta kepsen i diskmaskinen är en mycket bra metod, men det finns ändå saker som är viktiga att undvika för att få ett så fint och bra resultat som möjligt.

Undvik maskindiskmedel med blekmedel

Det är inte helt ovanligt att maskindiskmedel innehåller blekmedel. Ska du tvätta kepsen är det viktigt att du väljer bort detta, förutsatt att kepsen inte är helt vit. Annars kan färgen snabbt blekna eller bli fläckig.

Undvik torkprogrammet

För att bli av med diskmedelsrester kan kepsen med fördel gå igenom sköljningen, men se till att ta bort den innan torkprogrammet startar igång. Den höga värmen kan göra så att kepsen krymper eller ändrar form. Här är självtorkning det bästa alternativet.