Vad är skillnaden på underbyggd och integrerad diskmaskin?

Ska du köpa en ny diskmaskin, men har svårt att bestämma dig för om det är en underbyggd eller integrerad diskmaskin du behöver? Som lekman kan de vara klurigt att förstå vad de olika begreppen betyder och inte minst – vad det är för skillnad.

Underbyggd diskmaskin

En underbyggd diskmaskin kan egentligen se som ett mellanting mellan en klassisk integrerad diskmaskin och en fristående. Den underbyggda diskmaskinen placeras med fördel under köksbänken eller byggs in ett skåp. Eftersom du kommer ha svårigheter att nå ovansidan och sidorna är display och paneler monterade på fronten.

Den här typen av diskmaskin passar bra för dig som letar efter ett billigare alternativ till integrerade maskiner, som måste anpassa dig efter stängda ytor eller som vill att diskmaskinen ska vara enkel att hitta.

Integrerad diskmaskin

Hela syftet med en integrerad diskmaskin är att få den att försvinna in i resterande köksinredning. Diskmaskinen kamoufleras således för att bli osynlig och därför har den inga paneler på varken sidorna eller fronten. För att den snyggt ska smälta in i din inredning behöver du alltså köpa en separat kökslucka och montera denna på.

Integrerade diskmaskiner lämpar sig utmärkt på stängda ytor och har en betjäningspanel på sidan av luckan. På så sätt kan du fortfarande ändra program och inställningar, men slipper oroa dig för att panelen syns.

Vad är skillnaden?

Det finns flera saker som skiljer den underbyggda- från den integrerade diskmaskinen. Det kanske mest uppenbara är hur diskmaskinerna kan placeras i ditt hem och hur mycket de kommer vanliga synliga för dig och eventuella gäster. Det är dock inte den enda skillnaden mellan de olika modellerna, utan här kan även mått, ström- samt vattenanslutning variera. Vilken du väljer beror främst på din egen smak och tycke, samt vad det är för typ av behov och önskemål du har.