Electrolux EMM21000W

Med Electrolux EMM21000W får du ett mycket praktiskt verktyg i ditt kök. Den här fina mikrovågsugnen gör det lätt för dig att tillaga eller värma upp rätter med en jämn och pålitlig temperatur.

 • 5 effektlägen
 • Timer och klocka
 • Fristående
 • Ingen grillfunktion
 • Ej integrerad
 • Ingen display

Specifikationer

 • Maximal effekt: 800 W
 • Installation: Fristående
 • Grillfunktion: Nej
 • Belysning: Ja
 • Vikt: 10.7 kg
 • Mått: 439.5 x 258.2 x 330 mm
 • Styrenhet: Vred

Design

Electrolux EMM21000W är en klassisk mikrovågsugn med traditionella egenskaper och funktioner. Den här mikrovågsugnen passar för dig som söker en enklare hushållsapparat som gör det lättare för dig att värma upp, tina eller tillaga enklare rätter. Mikrovågsugnens design gör den neutral i sin utformning och det gör att den lämpar sig för de allra flesta kök, hem och inredningsstilar. Med sin vita utsida smälter den fint in i inredningen och går hand i hand med andra vitvaror, t.ex. kylskåp och frys. Även insidan av Electrolux EMM21000W är målad i en fin vit färg som får den att se fräsch och fin ut.

Bästa enkla mikrovågsugnen

Se varför Electrolux EMM21000W blev bästa enkla mikrovågsugnen, och jämför mikrovågsugnen med andra testvinnare i vårt stora test.

Electrolux EMM21000W är en lite mindre mikrovågsugn inte tar upp onödigt mycket yta på din köksbänk. Det gör att mikrovågsugnen passar lika bra i det mindre köket, som i det större. Trots att den är fristående i sin installation är den nätt nog att få plats på kökshyllor såväl som i köksskåp, t.ex. om du vill dölja den eller höja upp den för enklare användning. Fönstermaterialet är tillverkat i plast och är smidig att rengöra. Genom att vara transparent är det lätt för dig att se hur tillagningsprocessen går, så att du kan stanna Electrolux EMM21000Wi tid eller ändra temperatur efter behov. Electrolux EMM21000W mäter 439.5 mm i bredd, 258.2 mm i höjd och 330 mm i djup.

För att din mat ska kunna få en så jämn temperatur och tillagning som möjligt är Electrolux EMM21000W utrustad med en roterande tallrik. Tallriken är inte integrerad, vilket innebär att du kan plocka ut den när det är dags för rengöring eller när formar och porslin är för varm att ta i. Tallriken är tillverkad i ett värmetåligt och robust glas och har en diameter på 255 mm. Det gör att du enkelt får plats med vanliga mattallrikar såväl som skålar eller annat porslin.

Även om Electrolux EMM21000W är klassisk i sin design har den ett flertal moderna funktioner och finesser. Här hittar du bland annat en dörröppningsmekanism som kommer i form av en knapp, så att du slipper dra upp luckan och skapa onödigt slitage. Electrolux EMM21000W har även utrustats med en innerbelysning som är placerad i mikrovågsugnens tak, så att du enkelt kan se maten under hela tillagningsprocessen. Belysningen, tillsammans med fönstret i plast och den högre maxeffekten, gör mikrovågsugnen till ett mycket praktiskt och bra verktyg för dig som vill ha enklare middagsbestyr och snabbare luncher.

Funktioner

Electrolux har skapat många riktigt fina och högkvalitativa hushållsmaskiner och vitvaror som gör vardagslivet enklare. Det är inte ovanligt att deras senaste och mest moderna produkter också är utrustade med en mycket hög teknologi, vilket innebär att de kommer med avancerade funktioner och finesser. Som tidigare nämnt är Electrolux EMM21000W en klassisk mikrovågsugn och det innebär att den också är enklare i sin utformning.

Klocka och timer

Tack vare klockan och timerfunktioner som Electrolux EMM21000W har kan du enkelt ställa in hur länge du vill att maten ska tinas eller värmas upp. Här kan du välja mellan 1-35 minuter och det enda du behöver göra är att vrida på den undre vreden. Observera att den maximala effekten på 800 W främst används om du vill tillaga mat eller om du vill värma upp något riktigt snabbt och hett.

Effektlägen

Det är inte alltid du vill använda mikrovågsugnen till samma sak och med sina fem olika effektlägen blir det enkelt för dig att justera efter sina behov. Electrolux EMM21000W är försedd med ett första effektläge som passar för upptining av frysta livsmedel och råvaror, t.ex. kött, fisk, bröd eller matlådor. Här hittar du även en högre avfrostande effekt såväl som medium, medium high och high som uppnår i den maximala effekten 800 W. I sin enklare utformning saknas automatiska program såväl som grillfunktion och över/undervärme.

Informerande ljudsignal

Det är lätt att starta igång mikrovågsugnen för att pyssla med annat under tiden, men då är det naturligtvis viktigt att få information när programmet har nått sitt slut. Electrolux EMM21000W är utrustad med en signal-funktion som innebär att mikrovågsugnen ger ifrån sig ljud när tillagningstiden har nått sitt slut. Detta är en mycket vanlig funktion som finns på majoriteten av alla mikrovågsugnar idag och som fungerar som en typ av äggklocka.

Electrolux EMM21000W är helt klart en mikrovågsugn som lämpar sig för dig som vill undvika allt för hög och avancerad teknologi, men som ändå vill ha en mikrovågsugn som gör jobbet. Genom att använda sig av mikrovågor och en roterande tallrik kan Electrolux EMM21000W se till att din mat värms upp på bästa möjliga sätt. Vi hade gärna sett att det fanns ytterligare någon funktion som gjorde att Electrolux EMM21000W stack ut ur mängden, alternativt möjlighet att välja mellan olika automatiska och förinställda program. Electrolux mikrovågsugn saknar grillfunktion och har ingen digital display. Istället är det vreden som visar vilken temperatur och vilken tidsinställning du valt.

Prestanda

Bara för att Electrolux EMM21000W är mindre i sina mått betyder det inte att den inte är mycket mångsidig och kommer till stor användning. Electrolux EMM21000W må vara liten i design, men den är fortfarande tillräckligt rymlig för allt från skålar till större tallrikar och annan typ av värmetålig porslin. Med en ugnsvolym på 19.6 liter kan du enkelt få plats med kött som behöver tinas inför middagen eller större matlådor som ska värmas upp inför lunch.

När det är dags att köpa en ny vitvara eller annan typ av hushållsmaskin är det vanligt att oroa sig för ljudnivån. Många lever idag en mycket stressig vardag och vill kunna koppla av i hemmet, utan höga bullranden, vibrationer och andra obehagliga ljud. Något som vi gillar skarpt med Electrolux EMM21000W är att ljusnivån endast ligger på 60 dB. Denna bullernivå kan jämföras med normal samtalston, vilket således innebär att Electrolux EMM21000W inte ger ifrån sig mer än ett dovt brusande – oavsett vilken effekt eller vilken tillagningstid du har valt. Du kan alltså både tina, tillaga och värma upp mat under 35 minuter, utan störningar, och får därefter en signal om när maten och programtiden har nått sitt slut.

Electrolux EMM21000W har en maximal effekt på 800 W och det innebär att den kan tillaga och värma upp mat på en riktigt hög temperatur. En mikrovågseffekt på 800 W är nödvändig när du vill att maten ska bli riktigt varm eller när den ska tillagas helt och hållet. Electrolux EMM21000W uppnår nämligen temperaturer som är mer än tillräckligt för att tillaga fiskpinnar, köttbullar eller till och med större köttbitar. Observera att denna effekt inte bör användas när du vill tina bröd eller när du vill fortsätta tillaga maten på spisen eller i ugnen efter uppvärmning.

Mikrovågsugnar har blivit ett mycket populärt och bra alternativ till den vanliga ugnen. Med en mikrovågsugn som Electrolux EMM21000W kan du inte bara få din mat klar mycket snabbare, utan du sparar också tid och får en lägre energiförbrukning. Att tillaga enklare rätter i mikrovågsugnen går betydligt snabbare och drar mycket mindre energi än om du skulle använda dig av spisen och ugnen, som kräver mycket ström under både uppvärmning- såväl som tillagningsprocessen. Med en frekvens på 50 Hz kan du tillaga din mat på ett mer miljövänligt sätt och du slipper dessutom onödig disk från kastruller och andra köksredskap som du skulle ha behövt använda dig av vid spisen.

Borde man köpa Electrolux EMM21000W?

Electrolux EMM21000W är ett bra val för dig som söker en traditionell mikrovågsugn som håller sig klassisk när det kommer till både design, prestanda och funktioner.

Den här mikrovågsugnen är nättare i storlek och lämpar sig bra för mindre kök, men saknar många viktiga funktioner som gör att den kan användas mer flitigt till tillagning av mat – och inte bara uppvärmning.

Electrolux EMM21000W har en maximal effekt på 800 W och är utrustad med en roterande tallrik. Mikrovågsugnen har även en öppningsknapp som minskar slitage på frontluckan och två vredar för temperatur/effekt såväl som tid.