Gömma mikrovågsugn (Tips & trick)

Mikrovågsugnen är ett mycket praktiskt och bra verktyg som gör middagsbestyren mycket enklare. Även om mikrovågsugnar idag kommer i mer moderna designer är det fortfarande många som letar efter bra sätt att gömma de och få de mer integrerade i köksinredningen. Mikrovågsugnen är trots allt inte den mest estetiska köksmaskin som du kan ha och därför har vi plockat fram smarta knep på hur du kan gömma den smidigare.

Integrerad mikrovågsugn

Det snyggaste sättet att gömma en mikrovågsugn är genom att välja en integrerad från första början. Integrerade mikrovågsugnar är framtagna för att vara helt osynliga i ditt kök och monteras vanligtvis bakom en vanlig kökslucka. Om du inte berättar om den, kommer gäster inte veta att den finns.

Satsa på ett hörnskåp

Hörnskåp är inte bara fina inredningsdetaljer, utan de kan också vara lösningen för dig som vill gömma din mikro, men vill slippa ta upp golvyta med skåp och lådor. Ett hörnskåp monteras enkelt upp på lämplig plats, men se till att skåpet inte placeras allt för långt från kontaktuttagen. i vårt stora test för mikrovågsugnar hittar du mindre (och större) mikrovågsugnar som lämpar sig perfekt för mindre skåp.

Ställ mikron i ett skåp

Mikrovågsugnar är sällan speciellt tunga och därför kan de med fördel placeras i skåp. Här är det dock viktigt att du ser till att det finns ett bra luftflöde och att du kan dra igenom strömkabeln på ett snyggt och säkert sätt. Du kan t.ex. använda dig av överskåpen i köket eller varför inte placera mikrovågsugnen i de nedre skåpen för friare köksytor?

Dra nytta av köksön

Vem säger att en mikrovågsugn måste stå i anslutning till kylskåp, frys och andra vitvaror? Har du en köksö kan du med fördel dra nytta av denna och placera mikron i ett skåp i köksön. Fördelen med detta är att du slipper oroa dig för att sladdar ska sticka ut och vara synliga, utan kan istället bädda in både mikro och sladdar i ön.