Samsung GE87MC/XEE

Med en reptålig och antibakteriell beläggning är Samsung GE87MC/XEE ett bra val för det moderna köket. Mikrovågsugnen har ett energisnålt läge och praktisk grill-funktion.

 • Keramisk beläggning
 • Volym på 23 liter
 • Grillfunktion
 • Sämre insyn
 • Tung mikro på 15 kg
 • Kan upplevas avancerad jämfört med klassiska mikrovågsugnar

Specifikationer

 • Maxeffekt: 800 W
 • Beläggning: Keramisk emalj
 • Effektlägen: 6
 • Kapacitet: 23 liter
 • Autoprogram: 3
 • Dimensioner: 489 x 275 x 355 mm

Design

Med Samsung GE87MC/XEE får du en riktigt snygg mikrovågsugn i en modern design. Istället för den klassiska vita modellen har man skapat Samsung GE87MC/XEE i ett rostfritt stål/silver som ger den en mycket exklusiv och trendig känsla. Utsidan är behandlad med en keramisk beläggning och är slitstark och som tillverkats för att vara extra reptålig. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att Samsung GE87MC/XEE ska se sliten och tråkig ut – även efter många års användning. Då mikrovågsugnar får hantera mat och livsmedel har Samsung GE87MC/XEE utsida även utrustats med en antibakteriell beläggning som förhindrar smuts och matrester från att få fäste. På så sätt blir underhållet mycket enklare och du behöver vara torka av den med en fuktig trasa vid behov.

Bästa mikrovågsugnen för pengarna

Se varför Samsung GE87MC/XEE blev bästa mikrovågsugnen för pengarna, och jämför mikrovågsugnen med andra testvinnare i vårt stora test.

Samsung GE87MC/XEE är en mycket rymlig mikrovågsugn med en volym på 23 liter. Det innebär att den passar bra för dig som gärna värmer eller tinar större livsmedel eller som vill kunna köra större skålar, formar och annat porslin utan några problem. Tack vare den roterande tallriken och det runda stället ser Samsung GE87MC/XEE även till att din mat värms upp med den bästa och jämnaste temperaturen. Det är dock inte enbart glasfatet som står för den ordentliga uppvärmningsförmågan, utan Samsung GE87MC/XEE har även tre mikrovågsantenner för bästa möjliga effekt. För att du ska kunna följa tillagningen under hela processen har man valt ett extra stort fönster och en praktisk innerbelysning.

Den moderna tekniken har bidragit till stora framsteg, inte minst när det kommer till hushålls- och köksapparater. Samsung GE87MC/XEE är försedd med en rad smarta och praktiska funktioner som du enkelt aktiverar med hjälp av knapp-panelen på mikrovågsugnens front. Sammanlagt hittar du 12 stycken inställningsknappar såväl som en öppningsknapp för luckan. Dessa knappar gör det möjligt för dig att växla mellan olika effekter, automatiska program, temperaturer och finesser. På den digitala LED-skärmen högst upp på Samsung GE87MC/XEE kan du se hur mycket tid som återstår och på så vis planera tillagningen bättre.

Samsung GE87MC/XEE är en fristående mikrovågsugn och det innebär att den inte lämpar sig för integrerad inredning. Med sina mått på 48.9 x 35.5 x 27.5 cm kan den dock få plats smidigt på köksbänken eller gömmas undan i skåp. Samsung GE87MC/XEE har en bruttovikt på 15 kilo, vilket innebär att den är av det lite tyngre slaget. Vill du gömma undan den i ett skåp är det således rekommenderat att du väljer ett stadigt skåp eller fast inredning.

Funktioner

Samsung GE87MC/XEE överraskar oss med en rad moderna och unika funktioner som tidigare inte varit möjliga på äldre mikrovågsugnar. Det gör att mikrovågsugnen mycket väl kan klassas som en högteknologisk mikro som kommer till stor användning i vardagen. Tack vare dess unika funktioner och finesser kan Samsung GE87MC/XEE inte bara användas som en vanlig mikro när du vill värma och tina mat, utan den kan även tillaga enklare maträtter, hjälpa dig i samband med bakning eller grilla maten för en extra fin yta.

Energisparande mikro

Samsung GE87MC/XEE är designad med ett mycket uppskattat ECO-läge som hjälper dig att spara på miljön och på din plånbok. Genom att aktivera ECO-läget säkerställer du att mikron drar mindre ström så den befinner sig i ett standby-läge. Beroende på hur ofta och hur länge du använder mikron kan du spara upp till hela 40 % jämfört med standardprogrammen. Det enda du behöver göra är att trycka på knappen och du minskar miljöpåverkan direkt.

Grillfunktion

Med grillfunktionen kan du snabbt och enkelt använda din Samsung GE87MC/XEE för att tillaga enklare rätter. Den här funktionen är utmärkt för dig som vill behålla knaperheten på maten som ska mikras eller för dig som vill använda mikron för matlagning, t.ex. bacon, korv eller fiskpinnar. Grillfunktionen startas enkelt igång med en knapptryckning och kan stängas av under pågående program.

Automatiska program

För att det ska gå mycket snabbare för dig i köket har Samsung GE87MC/XEE utrustats med fyra automatiska program som du kan använda dig av. Det första programmet är specifikt framtaget för dig som vill värma pasta eller ris och som vill förhindra att maten blir smaklös och geggig. Det andra programmet är designat för att tina upp och värma frusna rätter på ett korrekt sätt och det tredje programmet lämpar sig för fisk, kött och kyckling. Det fjärde programmet fungerar bra att använda när du vill värma upp dryck, t.ex. mjölk eller kaffe.

Justerbar tid

Samsung GE87MC/XEE är försedd med två unika knappar som gör det möjligt för dig att snabbt justera timern. Genom att trycka på knappen med ett minus kommer tiden att förkortas med 30 sekunder. Trycker du på plusknappen kommer tiden istället att öka med 30 sekunder. Denna funktion kan du använda för att ställa in tiden redan från start, men är också ett sätt för dig att minska eller öka tidsåtgången under ett redan pågående program, utan att påverka resultatet eller effekten.

Prestanda

Samsung GE87MC/XEE presterar väldigt väl med sin maximala effekt på 800 W. 800 W är standard på de allra flesta moderna mikrovågsugnar, med undantag från vissa som har en maximal effekt på 750 W alternativt 900 W för de riktigt högkvalitativa. Den maximala effekten kan med fördel användas när du behöver värma upp mat riktigt snabbt eller när du vill uppnå heta temperaturer. Vill du istället värma maten med försiktigt, få en jämnare temperatur genom hela rätten eller köttet alternativt tina kan du välja mellan de 4 resterande effektlägena.

Ytterligare ett bevis på att Samsung GE87MC/XEE är tillverkad med modern teknik är att mikrovågsugnen har en mycket längre maximal tillagningstid än de allra flesta vi har testat. Istället för den klassiska tillagningstiden på maximalt 35 minuter kan du med Samsung GE87MC/XEE få en tillagningstid på hela 99 minuter och 99 sekunder. Det gör att den med fördel fungerar som en riktigt bra ugn, t.ex. när du vill tillaga enklare rätter eller när du vill minska risken för kladd och stekfett på spisen.

Det är relativt sällan man ser en mikrovågsugn med ett ECO-läge och det gör att vi anser Samsung GE87MC/XEE lite extra bra – både för din plånbok och för miljön. Att minska på energiförbrukningen är idag något som många människor lägger en mycket stor vikt på. Elpriserna har gått upp och en överdriven energikonsumtion har en negativ effekt på djur och natur. ECO-läget kan startas i alla program och minskar energiförbrukningen med 40 % när mikron är i ett standby-läge. Standard energiförbrukningen ligger vanligtvis på 1200 W, men genom att aktivera ECO-läget redan från start kan du alltså se till att minska energiförbrukningen ytterligare.

Samsung GE87MC/XEE har en kapacitet på 23 liter och är således en mycket rymlig mikrovågsugn som passar bra för de större hushållen eller för dig som gärna värmer större grytor och formar. Den större insidan gör den även lämplig att använda på lunchrum på arbetsplatsen, där många människor ska värma matlådor i olika storlekar och där man vill erbjuda sina anställda en mer smakrik och väl uppvärmd lunch. Samsung GE87MC/XEE är försedd med tre stycken mikrovågsantenner som genom sin smarta och innovativa teknologi ser till att alla rätter, livsmedel och produkter blir tillagade på bästa sätt. Det spelar ingen roll om det är en större köttbit du ska tina, ett glas mjölk som du vill värma upp eller en portion med pasta och/eller ris.

Borde man köpa Samsung GE87MC/XEE?

Samsung GE87MC/XEE är helt klart att bra val för dig som söker en mikrovågsugn som kan klara av det absolut mesta. Här får du en modern mikro med 6 olika effektlägen och som gör det möjligt att både defrosta och grilla maten.

Samsung GE87MC/XEE är försedd med et flertal olika funktioner och finesser, t.ex. ett ECO-läget som minskar negativ miljöpåverkan. Letar du efter en riktigt högteknologisk mikro som kan göra mer än att bara värma maten är Samsung GE87MC/XEE ett bra alternativ för dig.

Vill du däremot ha en smidig mikro som inte väger mycket och som är mycket enkel att använda finns det bättre alternativ därute.