Samsung MS23K3513AS

Samsung MS23K3513AS är en högpresterande mikrovågsugn som garanterar smakrika och måltider varje gång. Mikrovågsugnen har en keramisk insida och en ECO-mode för energispar!

 • ECO-mode
 • Digital display
 • Högpresterande och ger jämn uppvärmning
 • Ingen grillfunktion
 • Ingen ångfunktion
 • Högljudd jämfört med många andra modeller

Specifikationer

 • Installation: Fristående
 • Volym: 23 liter
 • Maxeffekt: 800 W
 • Display: LED
 • Maximal belastning: 1150 W
 • Mått: 55.2 x 42.3 x 32.6 cm

Design

Samsung MS23K3513AS är en av de snyggare mikrovågsugnarna på marknaden som passar i alla moderna hem. Den silverfärgade utsidan får mikrovågsugnens design att se lyxig och exklusiv ut, samtidigt som den keramiska insidan säkerställer en mycket lång hållbarhet. Genom att använda keramiska insidor i mikrovågsugnar kan man minska risken för att smuts och bakterier får fäste.

Bästa mikrovågsugnen för de allra flesta

Se varför Samsung MS23K3513AS blev bästa mikrovågsugnen för de allra flesta, och jämför mikrovågsugnen med andra testvinnare i vårt stora test.

En annan mycket bra egenskap med keramiska insidor är att de står emot både missfärgningar och repor under många år. Med Samsung MS23K3513AS kan du alltså vara säker på att din mikrovågsugn håller sig fin länge.

Genom att designa Samsung MS23K3513AS i mörkare färger behöver du inte heller oroa dig för vit plast som gulnar med tiden. Många av de äldre mikrovågsugnarna (eller de billigare varianterna) är tillverkade i en vit plast som till en början får mikrovågsugnen att se mycket fin och fräsch ut. Med åren kommer dock plasten att gulna och få en mycket tråkig missfärgning som gör att den upplevs smutsig. Samsung MS23K3513AS har en fin design och mörkare toner. Både insida såväl som front är svart, samtidigt som sidor, topp och baksida är klädd i en silverfärgad rostfri stål.

Den väldesignade fronten är det som får Samsung MS23K3513AS att kännas extra modern och högteknologisk. Istället för klassiska vredar har man utrustat mikrovågsugnen med snygga knappar för enklare manövrering. Knapparna sitter på en panel till höger och här finns även en digital LED-skärm som visar effekt såväl som tid. Du kan således enkelt ha koll på hur många minuter eller sekunder som har gått och hur många som återstår av tillagningen eller upptiningen. För att din mat ska få en så jämna uppvärmning som möjligt har Samsung MS23K3513AS en roterande glastallrik installerad. Glastallriken kan enkelt plockas ut för enklare rengöring och har rymliga mått på 28,8 cm. Det gör att du med enkelhet kan använda dig av större grytor och porslin, utan att du behöver oroa dig för att de ska slå emot insidan eller fastna i rotationen.

Samsung MS23K3513AS är en mikrovågsugn som är fristående och det innebär att den inte lämpar sig för integrering i köksinredningen. Den nättare vikten på endast 12 kilo gör dock att Samsung MS23K3513AS med fördel kan gömmas undan i skåp eller stå bekvämt på köksbänk, sidobord eller liknande. Fördelen med fristående mikrovågsugnar är att du enkelt kan byta plats på de när du önskar eller att du kan ta med dig mikrovågsugnen i husvagnen eller till sommarstugan utan problem.

Funktioner

Hela syftet med en mikrovågsugn är att den ska göra matlagningen enklare och det anser vi att Samsung MS23K3513AS helt klart lever upp till. Mikrovågsugnen är högpresterande som få och ger en mycket jämn och snabb uppvärmning av alla typer av maträtter. Med många praktiska funktioner och en mycket hög effekt kan du vara säker på att Samsung MS23K3513AS ger dig ett förstklassigt resultat vid varje användning. Den keramiska insidan står emot missfärgningar och repor riktigt bra, samtidigt som den motverkar bakterier och dålig lukt.

Keramisk insida för enklare underhåll

Samsung MS23K3513AS har en insida som är tillverkad i en keramisk emalj. Med hjälp av keramisk beläggning kan du inte bara motverka dåliga lukter, utan du får också en mikrovågsugn som är mycket enklare att rengöra. Eftersom smuts och matrester inte får fäste behöver du inte oroa dig för att behöva stå och gnugga och skrubba för att få Samsung MS23K3513AS ren. Den enda du behöver göra är att torka av insidan med en fuktig trasa.

Bli av med dålig lukt

Alla apparater och maskiner som är framtagna för matlagning riskerar att drabbas av dåliga och obehagliga lukter. Det beror helt enkelt på att mat ger ifrån sig både smuts och os som kan få fäste på insidan. Med Samsung MS23K3513AS slipper du det problemet helt och hållet, tack vare dålig lukt-funktionen som mikrovågsugnen är utrustad med. Denna funktion säkerställer att interiören alltid är fri från obehagliga lukter, så att du får en mikro som är fräsch att använda sig av och som du gärna tillagar din mat i.

Snabbare och smidigare upptining

Samsung MS23K3513AS är utrustad med sammanlagt 6 olika effektlägen och 5 olika program som du kan använda dig av. Programmen är specifikt framtagna för att du ska kunna få en så snabb och jämn upptining eller uppvärmning av maten som möjligt. Här hittar du program som lämpar sig för fisk, kyckling och kött, men också program för grönsaker och bröd.

Varmhållningsfunktion

Något som får oss att gilla Samsung MS23K3513AS lite extra mycket är den unika varmhållningsfunktionen. Med den här funktionen kan du se till att maten håller sig varm och fin tills den är redo att ätas. Detta är utmärkt att använda om du har gäster som kommer för sent eller om du vill tillaga maten, men äta den vid ett senare tillfälle, t.ex. när du kommer ut från duschen eller har diskat klart. Varm mat smakar alltid bäst!

ECO-mode

När Samsung designade MS23K3513AS var det helt klart med miljön i åtanke. Därför har Samsung MS23K3513AS utrustats med en ECO-mode funktion som säkerställer att du får en mikrovågsugn med marknadens lägsta och bästa energiförbrukning i standby-läge.

Prestanda

Nuförtiden är det inte lätt att skapa en mikrovågsugn som skiljer sig från mängden. Många moderna mikrovågsugnar är utrustade med liknande funktioner och finesser och i många fall är det bara design och pris som skiljer de olika modellerna åt. Med Samsung MS23K3513AS tycker vi dock att man får en mikrovågsugn som är enkel att använda sig av, trots de många funktionerna, och som samtidigt är riktigt snygg att titta på. Samsung MS23K3513AS har en maximal effekt på 800 W, vilket är detsamma som vi kan se på majoriteten av alla mikrovågsugnar vi har testat. Den här maximala effekten är tillräckligt för att du ska kunna använda dig av mikrovågsugnen för tillagning av enklare rätter eller kanske till och med för bakning.

Samsung MS23K3513AS är mycket rymlig mikrovågsugn med en volym på 23 liter. Trots att den rymmer stora tallrikar, porslin och grytor av diverse slag är det inga problem med uppvärmningen. Genom att utrusta Samsung MS23K3513AS med mikrovågor från flera håll kan även de största rätterna eller köttbitarna värmas upp med bästa resultat. Ska du värma upp fisk, kyckling, grönsaker eller bröd rekommenderar vi att du använder dig av någon av de förinställda automat-programmen. Samsung MS23K3513AS har 6 olika effektlägen som du kan anpassa beroende på om du ska tina, värme upp eller tillaga maten, men också 5 olika program som du kan justera mellan.

Samsung MS23K3513AS ligger egentligen inte i framkant när det kommer till varken effekt eller funktioner. Effekten är standard för de allra flesta mikrovågsugnar, vilket även gäller för de lite äldre modellerna. Även funktionerna är något som vi har sett förut, men eftersom de är mycket praktiska och gör uppvärmningen enklare är de fortfarande funktioner som är mycket uppskattade i svenska hushåll. För att justera mellan de olika programmen eller effekterna använder du dig bara av knapparna som du hittar till höger på mikrovågsugnens front. När som helst under pågående program kan du höja eller sänka effekten, alternativt justera timern.

Hur mycket Samsung MS23K3513AS drar i energi beror helt enkelt på hur mycket du använder dig av den. Många äldre mikrovågsugnar och enklare modeller har en ovana att dra mycket el, även när de är i stand-by och inte används. Med den här fina mikrovågsugnen från Samsung är det något som du slipper. Tack vare ECO-läget har mikrovågsugnen den absolut lägsta energiförbrukningen i branschen. Endast de viktigaste funktionerna kommer att användas i standby, medan resterande sänks till minimala lägen.

Borde man köpa Samsung MS23K3513AS?

Samsung MS23K3513AS är den mikrovågsugn som vi anser passar de allra flesta och därför kommer den också att vara ett bra val för majoriteten av alla ändamål.

Med Samsung MS23K3513AS får du en snygg och modern mikro i en riktigt fin design och med en keramisk insida som gör rengöringen mycket enklare.

De många förinställda programmen gör också att mikron blir otroligt enkel att använda sig av, trots att den är högteknologisk och kommer med flertalet funktioner.

Det enda vi saknar riktigt mycket är en grillfunktion. Är en grillfunktion viktig för dig är Samsung MS23K3513AS inte det bästa valet.