Samsung MS23K3513AW

Med Samsung MS23K3513AW får du en mycket högpresterande mikrovågsugn som gör middagsbestyren mycket enklare. Mikrovågsugnen har en 800 W effekt, keramisk insida och invändig belysning.

 • Jämn och snabb uppvärmning
 • Automatiska program
 • Självrengörande med ånga
 • Ingen grillfunktion
 • Ingen inverter-teknik
 • Svårt att se igenom glaset

Specifikationer

 • Mikrovågseffekt: 800 W
 • Automatprogram: 20
 • Beläggning: Keramisk emalj
 • Display: LED-skärm
 • Mått: 48.9 x 37.4 x 27.5 cm
 • Installationstyp: Fristående
 • Volym: 23 liter

Design

Samsung MS23K3513AW är en fin och praktisk mikrovågsugn som kommer i den klassiska färgen vit, vilket får den att passa in i de allra flesta hem och se fräsch ut länge. Här har man undvik att använda sig av vit plast, för att på så sätt minska risken för gulnad plast och missfärgningar som kommer med tiden. Många äldre mikrovågsugnar med klassiska vredar var tillverkade med vit plast på fronten. Matos såväl som solljus gjorde då att färgen gulnade, vilket gav mikron ett smutsigt och otrevligt utseende. Med Samsung MS23K3513AW slipper du alla sådana problem och kan vara säker på att din mikro alltid ser fin ut.

Bästa mikrovågsugnen för barnfamiljer

Se varför Samsung MS23K3513AW blev bästa mikrovågsugnen för barnfamiljer, och jämför mikrovågsugnen med andra testvinnare i vårt stora test.

Samsung MS23K3513AW är en lite större mikrovågsugn med måtten 48.9 x 37.4 x 27.5 cm. Det gör att du enkelt kan få plats med grytor av lite större slag eller större skålar och livsmedel. Perfekt för dig som ofta använder mikron för att tina djupfryst kött eller för dig som behöver värma upp mycket mat samtidigt.

På insidan av mikron hittar du en roterande tallrik i glas och med måtten 28.8 cm. Det är genom denna tallrik som din mat kan värmas upp så jämnt som möjligt. När du behöver rengöra tallriken kan du bara plocka ut den, stoppa den i diskmaskinen och sedan sätta tillbaka den igen.

Något vi gillar extra mycket med designen är Samsung MS23K3513AWs keramiska emalj på insidan. Tack vare denna hålrumsbeläggning behöver du inte oroa dig för att mikron blir så pass smutsig att den inte går att få ren igen.

Genom att välja keramisk emalj som inneryta fastnar inte smuts och matrester lika lätt. Du behöver således inte skrubba för att få den ren, utan det räcker vanligtvis med att torka av.

Samsung MS23K3513AW har en bra volym på 23 liter och passar således för den större familjen som är i behov av en mikrovågsugn som kan hantera många saker samtidigt.

På frontpanelen hittar du alla automatiska program som du kan använda dig av, men även alla tillval och andra funktioner.

Samsung MS23K3513AW är, precis som många andra moderna mikrovågsugnar, utrustad med en LED-display högst upp på kontrollpanelen. Denna display hjälper dig att hålla kolla på effekt och tidsåtgång på ett mycket enklare och smidigare sätt. Nu behöver du aldrig försöka läsa av hur många minuter eller sekunder det är kvar på vreden och kan värma upp eller tina maten med mycket större och bättre kontroll.

Funktioner

Med sina många funktioner, tillval och automatiska program är Samsung MS23K3513AW en otroligt mångsidig mikrovågsugn som passar för många olika tillfällen. I det moderna hemmet blir den en oumbärlig hjälpreda som värma upp lunchen snabbt och enkelt, tinar maten till middagen eller tillagar fiskpinnar och köttbullar till barnen. Tack vare den moderna teknik som Samsung MS23K3513AW har kan mikrovågsugnen inte bara användas för uppvärmning, utan du kan med fördel även använda den för att tillaga enklare rätter, smälta choklad eller baka enklare desserter.

Samsung MS23K3513AW erbjuder en rad olika funktioner och finesser som du kan ha stor användning för. Trots att det inte är ett program så är den keramiska insidan faktiskt en del av de många funktioner som mikrovågsugnen har. Genom att vara tillverkad i en keramisk emalj behöver du inte oroa dig för fast bränd smuts, men ytan ser även till att motverka dålig lukt som kommer från mat och livsmedel.

Motverka lukt

Att mikrovågsugnen kan börja lukta är inte svårt att förstå. Mikrovågsugnen används trots allt för att tillaga och värma mat och det är inte ovanligt att det blir både rester och smutsfläckar som ger ifrån sig en dålig lukt. Samsung MS23K3513AW har inte bara en keramiska insida, utan har också blivit utrustad med en funktion som eliminerar dålig lukt och ser till att din mikrovågsugn alltid är fräsch att använda sig av. Tack vare denna funktion behöver du aldrig städa ur mikron innan användning, utan kan sätta in din tallrik direkt.

Snabb och effektiv upptining

Samsung MS23K3513AW är en mycket välfungerande mikrovågsugn som är försedd med 20 stycken inbyggda program. Dessa program kan du använda dig av när du vill tina upp kyckling, kött, fisk, grönsaker eller bröd på absolut bästa sätt, men också när du vill värma, smälta eller tillaga. Programmen är förinställda för att passa just det livsmedel som du vill tina och ger en mycket snabb och jämn avfrostning med bara ett knapptryck. I dagsläget finns ingen ångfunktion eller grillfunktion, något som vi skulle uppskattat.

Fokus på miljö

Det finns många anledningar till varför mikrovågsugnar från Samsung har blivit så populära och en av dessa är det miljöfokus som varumärket har. Utöver sina fasta program har Samsung MS23K3513AW även ett ECO-program som du enkelt kan sätta igång när du inte använder dig av mikron. Det här programmet säkerställer att din Samsung MS23K3513AW får den lägsta energiförbrukningen på marknaden när den befinner sig i standby-läge och det, i sin tur, gör att du sparar pengar i plånboken och värnar om miljön.

Prestanda

När det kommer till prestandan presterar Samsung MS23K3513AW i stort sett lika bra som de allra flesta modeller på marknaden. Det finns flera funktioner och teknologier som saknas för att Samsung MS23K3513AW ska vara riktigt högpresterande och t.ex. kunna grilla maten eller använda sig av en varmluftsteknologi. Trots det tycker vi ändå att Samsung MS23K3513AW ligger väldigt bra till och med sina 6 effektlägen och sin 800 Watt lämpar den sig ändå riktigt bra för privat bruk. Mikrovågsugnen har tveklöst många finesser och funktioner och hela 20 olika program som du kan använda dig av. Dock har den inte den moderna teknologi vi söker för att rekommendera Samsung MS23K3513AW till kommersiella verksamheter.

De sex olika effektlägen som Samsung MS23K3513AW har är låg, upptining, medellåg, medel, medelhög och hög. Varje effektläge motsvarar nedanstående effekt.

Låg: 13 % av effekten används på 100 W
Upptining: 23 % av effekten används på 180 W
Medellåg: 38 % av effekten används på 300 W
Medel: 56 % av effekten används på 450 W
Medelhög: 75 % av effekten används på 600 W
Hög: 100 % av effekten används på 800 W

Vilken mikrovågseffekt du ska använda dig av beror helt på vad det är för typ av tillagnings- eller uppvärmningsfunktion som du söker. Tack vare Samsung MS23K3513AW effektfunktion kan du enkelt se till att anpassa mängden energi som förbrukas och frigörs, vilket i sin tur innebär att du använder rätt mängd för att värma upp eller tillaga din mat på bästa sätt.

Utöver effektlägen och program har Samsung MS23K3513AW en maximal belastning på 1150 W. Att använda den i din egen bostad är således fullt möjligt för ett riktigt bra resultat. Mikrovågsugnen har även, som tidigare nämnt, en volym på 23 liter. 23 liter kan för många anses vara en mikrovågsugn i mindre format, men tack vare den rymliga interiören och den ordentliga tallriken anser vi att Samsung MS23K3513AW även passar för större hushåll. Du kommer inte att ha några problem att tina eller värme upp större köttbitar och du får med enkelhet plats med en hel kyckling. Dock kan det vara bra att komma ihåg att ju större livsmedel du placerar i mikron, desto lägre tid kommer också uppvärmningen eller upptiningen att ta.

Har du svårt att veta vilken effekt du bör använda dig av rekommenderar vi istället de förinställda automatiska programmen som gör matlagningen mycket enklare, smidigare och med en jämt fördelad värme.

Borde man köpa Samsung MS23K3513AW?

Samsung MS23K3513AW är en mycket bra och högpresterande mikrovågsugn som passar i de allra flesta hushåll. Tack vare mikrons enkelhet och de många förinställda programmen lämpar den sig lite extra för barnfamiljer som vill ha en mikrovågsugn som är snabb och smidig att använda sig av.

Här finns även en mycket tydlig kontrollpanel med knappar som ställer in effekt och tid efter önskemål. Det enda du behöver göra är således att placera maten i mikron och därefter trycka på knapparna.

Vill du ha en mycket avancerad mikro att använda i kommersiellt bruk är Samsung MS23K3513AW dock inte att rekommendera. Mikrovågsugnen saknar nämligen både ångfunktion och grillfunktion.