Whirlpool MAX 38 IX

Whirlpool MAX 38 IX är en högpresterande mikrovågsugn i ett mycket litet och behändigt format. Mikrovågsugnen rymmer sammanlagt 13 liter och har en maxeffekt på 700 W.

 • 5 effektlägen
 • Smarta program
 • Unik design
 • Har inte stor volym
 • Låg maxeffekt
 • Ingen ångfunktion

Specifikationer

 • Maxeffekt: 700 w
 • Volym: 13 liter
 • Färg: Silver
 • Mått: 39,2 x 36,0 x 35,3 cm
 • Grillfunktion: Ja
 • Ångfunktion: Nej
 • Varmluft: Nej

Design

Whirlpool MAX 38 IX är det perfekta valet för dig som söker en liten och behändig mikrovågsugn som inte tar mycket plats. Den här mikrovågsugnen är mycket nätt i både vikt och storlek och få enkelt plats på köksbänken, i skåp, i husvagnen, sommarstugan, studentlägenheten eller till och med på båten.

Bästa mikrovågsugnen för det lilla köket

Se varför Whirlpool MAX 38 IX blev bästa mikrovågsugnen för det lilla köket, och jämför mikrovågsugnen med andra testvinnare i vårt stora test.

Den moderna och futuristiska designen gör att Whirlpool MAX 38 IX drar ögonen till sig direkt och blir en mycket fin inredningsdetalj i ditt kök. Istället för den klassiska designen med hårda kanter och hörn har man satsat på att skapa en mikrovågsugn som är rund i sin utformning. De runda kanterna och den rundande baksidan med det svarta glaset på fronten får Whirlpool MAX 38 IX att likna dåtidens äldre tv-apparater, något som känns riktigt fräscht och unikt.

Whirlpool MAX 38 IX kommer i färgen silver och har en mycket stor, svart ruta så att du enkelt kan följa hela upptiningen eller tillagningsprocessen av din mat. Till skillnad från många andra mikrovågsugnar vi har testat sitter kontrollpanelen inte på sidan av luckan, hur här har man istället valt att placera den längst ner på mikrovågsugnen. Detta är ytterligare en design-egenskap som känns annorlunda och som får Whirlpool MAX 38 IX att kännas unik i sitt slag. Här har man dessutom valt att skippa traditionella vredar och knappar och istället valt integrerade knappar med touchfunktion.

Det finns två saker som utmärker Whirlpool MAX 38 IX extra mycket när det kommer till design. Det är mikrovågsugnens yttre utseende, men också den mycket nätta storleken. Den här mikrovågsugnen är, som tidigare nämnt, mycket behändig i sina mått och det gör att den lämpar sig riktigt bra för det lilla hemmet. Med sin fristående installation blir det också enklare för dig att förflytta den vid behov eller ta med den i husvagnen eller till sommarstugan. Har du ett mycket litet kök där utrymmet är begränsat är Whirlpool MAX 38 IX återigen ett bra val. Trots sina mått på 39,2 x 36,0 x 35,3 cm har den ändå utrustats med en roterande tallrik på 28 cm, vilket är standard i även de större mikrovågsugnarna.

Designen är något som vi tycker är mycket viktigt och även om Whirlpool MAX 38 IX är snygg att titta på kan den upplevas som klumpig. Det beror delvis på den rundade baksidan som tar upp mer djup, men det beror även på Whirlpool MAX 38 IX vikt på 13.9 kg.

Funktioner

Whirlpool MAX 38 IX erbjuder många spännande och moderna funktioner som gör den mer mångsidig och användarvänlig. Med de många funktioner behöver du inte begränsa sig till endast upptining och uppvärmning av mat, utan Whirlpool MAX 38 IX låter dig även tillaga med extra krispighet eller varför inte använda grillfunktionen för knaprigare botten när du använder mikron till pizza? Det är säkert att säga att Whirlpool MAX 38 IX är en mycket högteknologisk och avancerad mikro i ett litet format. Det enda funktioner som egentligen saknas är ångfunktionen och en högre maxeffekt för snabbare uppvärmningsprocess.

Crisp-funktion

Whirlpool MAX 38 IX är utrustad med en cripsfunktion, något som vi inte sett på många andra mikrovågsugnar och som gör mikrovågsugnen lite extra speciell. Med den här funktionen kan du få tillagningsmöjligheter du bara kunnat drömma om och allt med endast ett knapptryck. Funktionen gör det möjligt för dig att använda mikron till bakning, t.ex. om du vill få ett sprött pajskal inom loppet av några minuter eller om du vill baka en sockerkaka som är mjuk i mitten och knaprig på ytan. Whirlpool MAX 38 IX cripsfunktion ger en gyllenbrun utsida och ett välgräddat inre.

Grillfunktion

Grillfunktioner är extra uppskattade och nästan en självklarhet i en modern mikrovågsugn. Med Whirlpool MAX 38 IX grillfunktion kan du skapa en mycket fin yta på köttet, men du kan också säkerställa att pizzan få ren riktigt härlig och frasig botten. Whirlpool MAX 38 IX grillfunktion är framtagen för att göra matlagningen så enkel som möjligt och eftersom mikron även är självrengörande slipper du oroa dig för otrevliga lukter eller fastbrända matrester.

Jet Defrost

Jet Defrost är en funktion som du kan använda dig av om du behöver tina upp maten så fort som möjligt. Genom att aktivera Jet Defrost kan du tina kött, grönsaker och annan mat hela sju gånger snabbare jämfört med vanliga upptiningssystem. Har du glömt ta ut middagen innan du åkte iväg till jobbet eller vill du hinna tina upp matlådan på morgonen inför dagen är den här funktionen en riktigt bra lösning.

Jet Start

Jet Start-funktionen är ett bra val när du vill värma upp saker riktigt snabbt. Funktionen effektiviserar effekten till max under loppet av 30 sekunder, för att ge en så bra och jämn uppvärmning som möjligt. För varje gång du trycker på knappen kommer Whirlpool MAX 38 IX att addera 30 sekunder på programmet – alltid med maximal effekt på 700 W.

Prestanda

Med en hög prestanda och en maximal effekt på 700 W är Whirlpool MAX 38 IX ett bra val för dig som söker en mångfunktionell mikrovågsugn med många funktioner och finesser. Den maximala effekten på Whirlpool MAX 38 IX är lägre än vad vi kan se på många andra moderna modeller, där maxeffekten vanligtvis ligger på 800 W. Jämför vi sedan med de dyrare och mer avancerade modellerna är det inte ovanligt att maxeffekten ligger på 1000 W och över, vilket i sin tur innebär att Whirlpool MAX 38 IX inte är den mest högpresterande mikrovågsugnen på marknaden.

Tack vare sina program och specialfunktioner lyckas Whirlpool MAX 38 IX ändå imponera och den lägre maxeffekten påverkar varken resultatet eller tillagningstiden. Använder du dig av krips funktionen kan du enkelt se till att baka en spröd pajbotten på 12 minuter, en frasig sockerkaka på 7 minuter eller varför inte pommes till två personer inom loppet av 10 minuter. Den mycket snabba tillagningstiden är något som gör Whirlpool MAX 38 IX till ett bra val för den som ofta är på språng och som behöver en mikrovågsugn som kan prestera med liknande egenskaper som en vanlig ugn – men med snabbare resultat.

Oavsett om du använder dig av Jet Start, ställer in mikrovågsugnen manuellt eller aktiverar grillfunktionen är maxeffekten alltid densamma. Det, i sin tur, kan innebär att vissa måltider eller livsmedel tar länge tid att värma upp. Med en effekt på 800 W och uppåt brukar tillagningstiderna förkortas marginellt, men det är således något som Whirlpool MAX 38 IX saknar. Är du på språng och behöver värma upp snabbt kan du däremot skippa alla manuella inställningar och istället aktivera automatprogrammen Jet Start eller Jet Defrost. Med de funktioner speedar du upp processen anmärkningsvärt och får maten klar mycket fortare. Med Jet Defrost tinas maten t.ex. sju gånger snabbare än vanliga defrost-program kan klara av.

När det kommer till Whirlpool MAX 38 IXoch prestanda är det revolutionerande och unika 3D-tekniksystemet helt klart värt att nämnas. Genom att utrustad med ett 3D-tekniksystem kan Whirlpool MAX 38 IX garantera att din mat värms upp på ett jämnt och fint sätt varje gång. På så sätt kan du känna dig säker på att din mat alltid blir god och varm rakt igenom – precis som du vill ha den. Tekniksystemet är automatiskt och således inget som du behöver aktivera i samband med att du väljer program.

Borde man köpa Whirlpool MAX 38 IX?

Är du på jakt efter en platsbesparande mikrovågsugn som lämpar sig för det mindre hushållet är Whirlpool MAX 38 IX ett bra val och en mikrovågsugn värd att investera i.

Den snygga och unika designen gör att Whirlpool MAX 38 IX passar bra i de allra flesta hem, samtidigt som den nätta storleken gör att den med fördel kan monteras i husvagnen, i sommarstugan eller i det mindre köket.

Mikrovågsugnen har många spännande och moderna funktioner, t.ex. en crisp-funktion och en grillfunktion.

Är du ute efter en stor mikrovågsugn eller vill kunna mikra större saker är Whirlpool MAX 38 IX med sin 13 liters volym inte att rekommendera.