Bosch WTU876IHSN

Med sin torkkapacitet på 9 kilo, sin energiklass A++ och sina många funktioner är Bosch WTU876IHSN en perfekt torktumlare för dig som söker ett modernare alternativ med värmepumpsteknik.

 • Värmepumpsteknik
 • Energiklass A++
 • Uppkoppling till Home Connect
 • Kan inte integreras
 • Ingen ångfunktion
 • Mer avancerad panel än andra moderna torktumlare vi testat

Specifikationer

 • Energiklass: A++
 • Kapacitet: 9 kg
 • Wi-Fi: Home Connect
 • Ljudklass: 64 dB(A)
 • Mått: 598 x 842 x 599 mm
 • Installation: Fristående
 • Program: 14

Design

Bosch WTU876IHSN är en modern och snygg torktumlare med en design som passar i de allra flesta hem. Den lite bulligare torktumlaren är inte bara visuellt fin att titta på, utan kommer också med många moderna funktioner och specialdesignade delar som gör den effektivare i sitt slag.

Bästa torktumlaren för de allra flesta

Se varför Bosch WTU876IHSN blev bästa torktumlaren för de allra flesta, och jämför torktumlaren med andra testvinnare i vårt stora test.

Den rymliga insida gör att du får plats med 9 kilo tvätt på en och samma gång och här finns även ett ordentligt fönster i plast, så att du kan ha koll på hur det går för tvätten. På fronten hittar du en LCD-display med touchfunktion, men också klassiska knappar och en vred för enklare manövrering.

Bosch WTU876IHSN är ett bra val för dig som söker en modern torktumlare med innovativ teknologi. Torktumlaren kommer i färgen vit och är designade med en AntiVibrations Design på sidorna. Designen gör så att torktumlaren blir tystare och att vibrationer dämpas, samtidigt som den blir betydligt mer stabil och står stadigt på plats. Det är tack vare den utökade isoleringen på sidoväggarna som Bosch WTU876IHSN kan dämpa obehagliga ljud och ge dig en mycket mer behaglig torkning.

Precis som på majoriteten av alla torktumlare som är fristående eller integrerade har Bosch WTU876IHSN sin lucka monterad med gångjärnen till höger. Här hittar du även en demonterbar toppskiva såväl som en invändig belysning. Den invändiga belysningen gör inte bara att du kan se hur torkprocessen går, utan det gör det även lättare att hitta eventuella föremål som ramlat ut i trumman eller gör det enklare för dig att se ordentligt när det är dags att rengöra den 112 l stora trumman.

Ytterligare en del av Bosch WTU876IHSN design som är värd att nämna är dess SelfCleaning Condenser, vilket är detsamma som en självrengörande kondensor. Tack vare detta system behöver du inte oroa dig för att behöva rengöra kondensorn under torkningstiden. Funktionen och designen är specifikt framtagen för att hålla kondensorn fri och ren från ludd och damm, så att den på detta vis kan bibehålla sin energieffektivitet och sänka dina kostnader.

I Bosch WTU876IHSN kan vi även hitta sensorer som är extra känsliga för fukt och som vars uppgift är att övervaka fuktigheten i trumman för att på så sätt förhindra att torktumlaren blir alldeles för varm och överhettad. Dessa sensorer är något som du kan hitta på de flesta moderna torktumlare och är en mycket högteknologisk del av designen som vi uppskattar extra mycket. På äldre maskiner är överhettning ett vanligt problem, men med Bosch WTU876IHSN är det således något du slipper.

Funktioner

Bosch WTU876IHSN är utrustad med en rad olika funktioner och ett flertal program som gör din torkprocess mer personlig. Torktumlare erbjuder hela 14 olika typer av program och specialprogram, vilket är betydligt fler än andra torktumlare som vi har testat. De många programmen gör att Bosch WTU876IHSN är den torktumlare som vi anser passar de allra flesta bäst, då den kan anpassas efter dina unika behov och önskemål.

AutoDry

Med AutoDry funktionen blir det lätt för dig att säkerställa att tvätten alltid är torr. Bosch WTU876IHSN kan fyllas på med 10 kg tvätt och ändå prestera till det yttersta. Programmet ger dig möjlighet att justera torrhetsnivån, t.ex. om du vill ha extra torrt eller stryktorrt. Med hjälp av sensorer mäts fukt och temperatur för att minska risken för övertorkning och onödigt slitage.

Home Connect

Genom att ansluta din Bosch WTU876IHSN till Wi-fi kan du styra torktumlaren – även när du inte befinner dig precis bredvid den. Home Connect kan inte bara göra så att du kan starta, pausa och stänga av torktumlaren från din mobila enhet, utan den hjälper dig också att få till det rätta programmet och ett perfekt torkresultat varje gång.

AllergyPlus

Det är inte ovanligt att kläder innehåller partiklar från tvättmedel som inte har sköljts ur ordentligt i tvättmaskinen. Dessa partiklar kan orsaka irritation för dig med känslig hud. AllergyPlus-programmet sköljer igenom din tvätt med en mycket hög vattentemperatur och ger dig således en extra sköljningsprocess innan tvätten torkas.

Sport

Svettiga träningskläder kan vara svåra att få rena, men med programmet “Sport” blir det enkelt att få både torra, rena och väldoftande träningskläder. Programmet lämpar sig bra för syntetiska material som behöver torkas varsamt för att inte tappa form eller bli skrynkliga. Här kan du även kombinera med Tidsprogram kall eller Tidsprogram varm.

Specialprogram

Utöver de fasta programmen är Bosch WTU876IHSN även försedd med ett flertal specialprogram. Dessa program lämpar sig bra för dig som vill kombinera olika program och använda tilläggsfunktioner. Här hittar du bland annat specialprogram Fintvätt, Mix, Skjortor/Blusar, Täcken och Yllefinish.

Snabbtorkning 40

Behöver du få tvätten klar riktigt snabbt kanske du inte har tid att vänta på standardprogrammen och då kan du istället aktivera Snabbtorkning 40. Snabbtorkning 40 är ett program som passar bra när du ska torka en mindre mängd med kläder som är tillverkade i tunnare tyger eller i syntet. Torktumlaren använder sig av ett precisionstemperatursystem och en realtidsövervakning för att bedöma hur torra/fuktiga kläderna är. På endast 40 minuter kan du få kläderna torra och redo att vikas eller användas.

Prestanda

Med sin energiklass A++ är Bosch WTU876IHSN en av de bästa torktumlarna på marknaden ur ett ekonomiskt- och miljöperspektiv. När man mäter energiklass använder man sig av en skala på A-G, där A är det absolut bästa. Bosch WTU876IHSN är således en torktumlare som passar bra för dig som vill leva en grönare livsstil och som vill värna om naturen, men den passar minska lika väl för dig som är ute efter att spara så mycket energi och pengar som möjligt. De äldre hushållsmaskinerna och vitvarorna var riktiga experter på att dra mycket ström. Har du en äldre torktumlare hemma är det således värt att investera i en ny.

Bosch WTU876IHSN energisparande är inte något som du bara kommer se på bankkontot eller i plånboken. Bosch WTU876IHSN har en årlig energiförbrukning på endast 236 kWh, vilket är betydligt längre än många andra torktumlare vi har recenserat. Det är inte ovanligt att den årliga energiförbrukningen ligger någonstans mellan 250-270 kWh och här presterar Bosch WTU876IHSN således i toppklass. Den årliga energiförbrukningen är baserad på sammanlagt 160 stycken torkcykler på en full maskin där man använder sig av bomullsprogram och energisparläge. Tvättar du endast en halv maskin på samma program förväntas den årliga förbrukningen ligga på 1.14 kWh.

Bullriga och höga vibrationer är något som varumärken jobbat mycket hårt för att bli av med. Bosch WTU876IHSN har en ljudklassnivå på 64 dB, vilket ligger i en standardnivå för de allra flesta torktumlare såväl som tvättmaskiner. Bosch WTU876IHSN är inte den tystaste torktumlaren som finns på marknaden idag, men tack vare sin dubbla isolering och sina specialdesignade väggar minskar den ändå obehagligt ljud och starka vibrationer. Ljudnivån som Bosch WTU876IHSN har kan liknas med ett samtal i ett lite högre tonläge. Normal samtalston uppmäts till ca 60 dB.

Bosch WTU876IHSN är framtagen för att vara en så praktisk och effektiv torktumlare som möjligt och därför har den en mycket kortare torktid än flertalet andra modeller och varumärken på marknaden. Standardtorktiden för Bosch WTU876IHSN ligger på 162 minuter beräknat på en full maskin med bomullsprogrammet. Som tidigare nämnt kan du enkelt snabba upp processen om du vill ha torra kläder snabbare eller om du bara har tvättat en halv maskin. Genom att aktivera Snabbtorkning 40 blir dina kläder torra på endast 40 minuter och med en torrhetsnivå som du själv har valt ut. Med Snabbtorkning 40 och halv maskin kommer du dessutom bara förbruka 1.14 kWh på ett år.

Borde man köpa Bosch WTU876IHSN?

Bosch WTU876IHSN är en torktumlare som vi tycker hålla en mycket hög kvalitet på alla olika plan. Här får du en torktumlare med en mycket bra energiklass A++, samtidigt som du kan välja mellan många olika program för att hitta det som passar dig bäst.

Bosch WTU876IHSN lämpar sig extra bra för dig som inte är i behov av en allt för stor kapacitet och som samtidigt vill bidra till en bättre natur och miljö.

Har du däremot ett större hushåll med många familjemedlemmar eller vill köpa en torktumlare till en kommersiell verksamhet kan kapacitet på Bosch WTU876IHSN vara för liten.