Bosch WTX8HKL9SN

Bosch WTX8HKL9SN är en större torktumlare som rymmer upp till 9 kg. Det gör torktumlare till ett bra alternativ för den stora familjen som behöver torka mycket tvätt på en och samma gång.

 • Energiklass A++
 • Home Connect
 • Värmepumpsteknologi
 • Högre ljudklassnivå
 • Dyr i inköp
 • Lång torktid

Specifikationer

 • Energiklass: A++
 • Torkkapacitet: 9 kg
 • Mått: 842 x 598 x 599 mm
 • Home Connect: Ja
 • Invändig belysning: Ja
 • Bullerklass: 62 dB

Design

Bosch WTX8HKL9SN är en mycket högkvalitativ och modern torktumlare som kommer i en fin och klassisk design. Med Bosch WTX8HKL9SN får du en torktumlare som är fristående och som på så vis kan placeras exakt där du önskar. Här har man också sett till att göra torktumlaren frontmatad, så att det blir lättare för dig att integrera den i resten av inredningen och få på så vis spara på golvyta.

Bästa torktumlaren för den större familjen

Se varför Bosch WTX8HKL9SN blev bästa torktumlaren för den större familjen, och jämför torktumlaren med andra testvinnare i vårt stora test.

Bosch WTX8HKL9SN håller en mycket hög standard och har fått många positiva och bra omdömen från tidigare kunder. En av de främsta orsakerna till detta är den högteknologiska AntiVibrations designen som tillverkaren valt att använda sig av. På sidorna av torktumlaren kan du hitta cirkulära mönster och genom denna specialdesign får torktumlaren en mycket bättre stabilitet och möjlighet att reducera vibrationer som orsakar störningar i din vardag. Den utökade och förbättrade isoleringen är även ett sätt att minska ljudnivån, så att du får en torktumlare som är riktigt tyst och behaglig.

Den här torktumlaren lämpar sig bra för dig som letar efter en modern torktumlare med en klassisk design. Bosch WTX8HKL9SN är utrustad med ett flertal program och finesser, t.ex. SmartDry och IronAssist, som hjälper dig att få finare, torrare och mer skrynkelfria kläder. Som om detta inte vore nog kan vi även se att Bosch WTX8HKL9SN är utrustad med en AutoClean teknologi. Teknologin är inte bara ett program som underlättar i din vardag, utan är även en del av designen. Tack vare denna egenskap behöver du inte oroa dig för att tömma filtret efter varje genomförd torkning. AutoClean. designen kommer själv att ta hand om jobbet, så att du får rena och luddfria kläder varje gång.

Bosch WTX8HKL9SN design är framtagen för att vara enkel och användarvänlig på fler än ett sätt. På framsidan av torktumlare hittar du en ordentlig och upplyst LC-display som gör det enkelt för dig att ha koll på tvättprocessen och se hur många minuter som är kvar. Displayen visar även annan viktig information och gör det smidigare att ställa in och välja mellan de många olika programmen.

Torktumlaren stora och transparenta luckan samt den invändiga belysningen är ytterligare egenskaper som är värda att nämna. Dessa är nämligen framtagna för att du ska få en så bra översikt över torkningen som möjligt och se när tvätten är redo att plockas ut. Vid programavslut ger torktumlaren ifrån sig en ljudsignal såväl som en ljussignal, så att du kan öppna upp luckan.

Funktioner

Bosch WTX8HKL9SN är en av de smartaste torktumlare på marknaden och dess rymliga interiör har gjort modellen till en storfavorit hos många barnfamiljer där mycket tvätt är en del av vardagen. Här hittar du ett flertal klassiska program som du kan använda dig av, men även många specialprogram som förbättrar och förenklar torkningsprocessen.

SmartDry

Det är inte alltid lätt att veta vilken torkprogram som lämpar sig bäst för tvätten, men tack vare SmartDry behöver du inte oroa dig. SmartDry är en funktion som gör det möjligt för dig att använda rätt torkprogram direkt och här använder sig maskinen av informationen från den senaste torkprocessen.

Iron Assist-programmet

Hela syftet med en torktumlare är att tvätten ska bli klar snabbare och då är det naturligtvis viktigt att den kommer ut så skrynkelfri som möjligt. IronAssist programmet är specifikt framtaget för att jämna ut tvätten och minska risken för skrynklor och veck. Bosch WTX8HKL9SN använder sig av naturlig ånga och är ett program som är extra bra för jackor och kavajer.

AutoDry

Att vänta med att tvätta tills maskinen är helt full är ett bra sätt att minska negativ miljöpåverkan. Bosch WTX8HKL9SN rymmer upp till 9 kg och vid full last anpassar sig Bosch WTX8HKL9SN efter den exakta torrhetsnivå du är ute efter. Det spelar ingen roll om du vill ha tvätten extra torr, stryktorr eller helt klar att stoppas in i lådor.

Home Connect

Home Connect är en av de smartaste program som nya och moderna vitvaror är utrustade med. Med hjälp av Home Connect kan du koppla ihop din Bosch WTX8HKL9SN med en nedladdningsbar app i mobilen eller surfplattan. På så sätt kan du kontrollera, styra och övervaka torktumlaren, även när du inte befinner dig i närheten. Du kan således sätta på, stänga av, pausa och byta program när du är i matbutiken eller när du inte orkar resa dig upp från soffan.

AllergyPlus

AllergyPlus är en funktion som är specifikt framtagen för dig som har extra känslig hud eller som vill minska risken för hudirritationer. Programmet torkar med en mycket hög vattentemperatur under en lång tid och erbjuder även en extra sköljning. På så sätt kan du vara säker på att bli av med otrevliga rester och partiklar från tvättmedel eller sköljmedel.

Snabbtorkning 40

Har du inte tid att vänta på att tvätten ska bli klar kan du starta igång Snabbtorkningen. Det här programmet gör att din tvätt torkar på endast 40 minuter och passar bäst för tunna tyger eller tyg i syntet.

Prestanda

Med sin energiklass på hela A++ är Bosch WTX8HKL9SN en av de mest energibesparande torktumlarna på marknaden. Energiklass mäts på en skala från A till G, där A är det absolut bästa. Att ligga på A++ är dock något som inte bara gör Bosch WTX8HKL9SN till en mycket miljövänlig torktumlare, utan här kommer du också att ha möjlighet att spara in en hel del pengar. Bor du i ett större hushåll med många familjemedlemmar är det viktigt att få ekonomin att gå runt och det gäller inte minst el- och energikostnaderna.

Bosch WTX8HKL9SN har en energiförbrukning på 2.1 kWh per cykel och det gäller för en torkning med full laddning. Jämför man detta med många andra modeller på marknaden ligger Bosch WTX8HKL9SN väldigt lågt, vilket naturligtvis är till stor fördel. Tittar man sedan på hur energiförbrukningen ser ut på ett år ligger den på ca 259 kWh, vilket är standard för många modernare modeller. Kondensationseffektiviteten ligger alltid på 91 %, oavsett om det är en full laddning eller delladdning som det handlar om.

För många är det viktigt att ha en torktumlare som är tystlåten och som inte stör i vardagen. Som tidigare nämnt är Bosch WTX8HKL9SN utrustad med ett program och ljudisolerade sidor, vilket i sin tur minskar buller och vibrationer som kan skapa oljud. Jämför vi med diskmaskiner eller tvättmaskiner kan Bosch WTX8HKL9SN ljudklassnivå på 62 dB kännas väldigt hög, men jämför vi med många andra torktumlare ligger den helt klart på en acceptabel nivå. Kort och gott kan man säga att en normal samtalston motsvarar ca 60 dB, så en dB på 62 är således inte mycket högre än att du pratar i telefon eller med en annan familjemedlem.

Bosch WTX8HKL9SN är utrustad med många funktioner och program, men i dagsläget har modellen ingen justerbar torktid. Tack vare sina högteknologiska program kommer Bosch WTX8HKL9SN istället att utgå från ditt önskade resultat när torktiden bestäms. Majoriteten av alla torkprogram har en torktid på 136-171 minuter, vilket ligger på en standardnivå för de allra flesta modeller på marknaden. Skulle det däremot vara så att du är i behov av att få tvätten torr riktigt snabbt kan du alltid använda dig av Snabbtorkningsprogrammet. Med hjälp av detta ser Bosch WTX8HKL9SN till att torka din tvätt på endast 40 minuter, vilket är en markant skillnad från andra program och torktider som maskinen erbjuder. Observera att programmet lämpar sig bäst för tunt tyg och lättare tvätt.

Borde man köpa Bosch WTX8HKL9SN?

Bosch WTX8HKL9SN är ett bra val för dig som söker en klassisk torktumlare i en modern och snygg design med högteknologiska funktioner. Torktumlaren har en mycket stor och rymlig interiör som gör att du får plats med hela 9 kilo tvätt och har många smarta funktioner som gör den användarvänlig som få.

Bosch WTX8HKL9SN kan enkelt kopplas samman med din mobiltelefon via Home Connect – så att du kan styra den vart du än befinner dig. Energiklassen på A++ gör även Bosch WTX8HKL9SN till det perfekta valet för dig som vill spara pengar såväl som spara på miljön.