LG S0RC308N1W9

LG S0RC308N1W9 är en mycket smart torktumlare med värmepump och en torkkapacitet på 8 kg. Den här torktumlaren är dessutom TÜV-certifierad och har en självrengörande kondensator.

 • TÜV-certifierad
 • Energiklass Klass A+++
 • Felsökning med LG Smart Diagnosis
 • Ej integrerad
 • Högre prisklass
 • Ingen ångfunktion

Specifikationer

 • Energiklass: Klass A+++
 • Årlig energiförbrukning: 176 kWh
 • Bullernivå: 62 dB
 • Installationstyp: Fristående
 • Program: 15+
 • Mått: 60 x 69 x 85 cm

Design

Om det är något som LG har lyckats väldigt bra med är det att skapa en torktumlare med så stor mångsidighet och flexibilitet som möjligt. LG S0RC308N1W9 har en snygg och modern utformning och en design som lämpar sig lika bra för hushållet som för verksamheten. Här har man lyckats kombinera hållbarhet och effektivitet i en och samma maskin och med de många programmen blir det enkelt att hitta det bästa alternativet för din tvätt. LG S0RC308N1W9 är utrustad med både energisparande och en högteknologisk DUAL Inverter Heat Pump-teknologi som säkerställer att du sparar både tid och pengar samtidigt som du tvättar.

Bästa torktumlaren för flexibelt användande

Se varför LG S0RC308N1W9 blev bästa torktumlaren för flexibelt användande, och jämför torktumlaren med andra testvinnare i vårt stora test.

LG S0RC308N1W9 är försedd med dubbla luddfilter och har även en självrengörande kondensator. Tack vare dessa slipper du oroa dig för att ludd ska täppa igen filtret och minska effektiviteten under torkprogrammets gång. Något som vi inte sett på de andra torktumlare vi har recenserat är den flexibla luckan som LG S0RC308N1W9 har. Luckan på torktumlaren kan nämligen hängas om på vilken sida du själv vill, så att du kan bestämma åt vilket håll som luckan ska öppnas upp. Det gör LG S0RC308N1W9 till en mycket flexibel torktumlare där du alltid får fri tillgång till din tvätt.

Vi ska titta närmare på den DUAL Inverter Heat Pump som LG har valt att använda sig av. Den här pumpen säkerställer att maskinen har en mycket hög energieffektivitet på en betydligt kortare tid. Teknologin fungerar som så att cirkulationshastigheten breddas i område och skiftar mellan långsam och snabb, utan att göra några stopp på vägen. Detta, i sin tur, ser till att dina kläder tvättas på ett mer hållbart sätt, samtidigt som det minskar slitage på textilerna.

Utöver pump-tekniken har LG S0RC308N1W9 även en mycket smart torkningssensor som hjälper dig att avgöra hur lågt torkprogram som är nödvändigt. Denna sensor känner av hur mycket tvätt du har lagt in och hur fuktig den är, för att därefter välja det bästa programmet och torktiden för dig. Att ställa in torktumlarens torktid på egen hand kan ofta innebär att man drar på alldeles för mycket. Onödig värme på redan torra kläder kan göra att de ändrar form eller krymper, något som LG S0RC308N1W9 hjälper dig att undvika.

Naturligtvis har LG också tänkt på säkerheten när LG S0RC308N1W9 skapades och därför är torktumlaren för sedd med Smart diagnos såväl som ett barnlås. Barnlåset minskar risken för att barn ska kunna dra upp luckan under tvättens gång, men förhindrar också nyfikna fingrar från att ändra inställningar och program.

Funktioner

Är det något det finns gott om när det kommer till LG S0RC308N1W9 är det helt klart funktioner. LG har sett till att förse torktumlaren med ett flertal olika program och alternativ att välja mellan för bästa möjliga torkresultat. Här hittar du bland annat program för bomull, ylle och handdukar, men också program för duntäcken, Snabb 30, kall luft och ECO Hybrid. Har du extra känslig hud eller torkar barnkläder är AllergyCare ett program att rekommendera.

Smart ThinQ

Med hjälp av Smart ThinkQ kan du enkelt hantera tvätten direkt i din mobiltelefon. Den här appen har stöd för ditt vanliga WiFi och kopplas enkelt ihop med torktumlarens Smart Remote Control som ger dig en mycket enklare och mer flexibel användning. Oavsett vart du befinner dig kan du sätta på torktumlaren, stänga av den, pausa eller byta program. Här får du även uppdateringar om ny nedladdningsbara program som du kan använda dig av i din Android.

Eco Hybrid

ECO Hybrid är en funktion, eller snarare en teknologi, som säkerställer att din tvätt torkad på låga och bra temperaturer. Genom att välja lägre temperaturen får du en skonsammare torkning, samtidigt som du sparar på energi. LG S0RC308N1W9s ECO Hybrid teknologi gör det även möjligt för dig att själv bestämma hur torkningen ska se ut. Är det pengar du vill spara den här gången eller är det kanske tid?

BAF-certifierad AllergyCare

Har du känslig hud som lätt reagerar på tvättmedel eller vill du torka babykläder på det bästa sättet? Med detta BAF-certifierade allergiprogram kan du reducera rester från tvättmedel, dammkvalster, husdammskvalster och hundhår med hela 99,9 %. Detta är ett mycket effektivt program som är specifikt framtaget för att motverka och förhindra uppkomsten av allergi och eksem.

LG Smart Diagnosis

Ibland kan det uppstå problem med torktumlare och då är det viktigt att du snabbt och enkelt kan få den hjälp du behöver. LG har skapat ett mycket smart program som gör det möjligt för dig att få hjälp med felsökningen över telefonen. Det enda du behöver göra är att slå kundtjänst en signal, för att därefter hålla mobilen mot torktumlaren. Kundservice kan du hjälpa dig att felsöka “online”.

Torkprogram

LG S0RC308N1W9 är försedd med många olika program som gör torktumlaren otroligt flexibel att använda sig av. Här finns ett program som passar alla, oavsett vad det är för behov du har. Bland programmen hittar du t.ex. ECO Hybrid, varmluft och kalluft, men också Snabb 30 för extra snabb torkning, antiskrynkelprogram, Favoriter, AllergyCare och mycket mer.

Prestanda

Det finns ytterst få saker som vi ogillar med LG S0RC308N1W9. LG S0RC308N1W9 torktumlare är inte bara riktigt fin och estetisk att titta på, utan den är också otroligt högpresterande och miljövänlig jämfört med många andra torktumlare på marknaden. Det gäller inte bara äldre modeller, utan även nyare som inte har samma prestanda.

För att säkerställa att du får en så miljövänlig torkning som möjligt har LG S0RC308N1W9 en energiklass A+++. Detta är den absolut högsta energiklass en torktumlare kan ha och det innebär inte bara att du kommer att få en mycket miljövänlig maskin. Du kommer även att spara in mycket pengar varje år, eftersom den årliga energiförbrukningen endast uppnår ca 176 kWh. Trots att inköpspriset för LG S0RC308N1W9 ligger högt så kommer du att spara in mycket pengar i det långa loppet. Torktumlaren är således en bra investering för både plånbok och miljö och tittar man på energiförbrukningen per cykel ligger denna på endast 1,47 kWh. Mycket bra!

Hur lång tid et tvättprogram med LG S0RC308N1W9 tar beror helt enkelt på vilket program du använder, vad du torkar och vilken fuktnivå som tvätten har. Använder du dig av fuktsensorn kommer maskinen själv att välja det bästa programmet och den bästa torktiden för det resultat som du vill ha, t.ex. strykjärnstorrt eller skåpstorrt. Den vägda programtiden ligger på 150 minuter, men väljer du en torkning på full laddning höjs tiden till 196 minuter. 115 minuter gäller för partiell laddning.

Både i recensioner och i test kan vi se LG S0RC308N1W9s ljudnivå är något som uppskattas starkt. Torktumlare är kända för att skapa vibrationer, något som i sin tur kan orsaka ett buller som blir störande för dig. LG S0RC308N1W9 har en bullernivå på endast 62 dB, vilket endast är 2 dB högre än vad som beräknas för en vanlig samtalston. Vill du vara säker på att få en så tyst torktumlare som möjligt är LG S0RC308N1W9 något som vi kan rekommendera. Den kommer även med färdigmonterade stödfötter, vilket minskar vibrationen ytterligare och gör det enklare att rengöra under maskinen.

LG S0RC308N1W9 har en maximal torkkapacitet på 8 kg. Det är vanligtvis tillräckligt rymligt för de flesta, men bor du i ett större hushåll med mycket tvätt kan kapaciteten kännas otillräcklig. Här hittar du dock ändå program för duntäcken och handdukar, så att rymma större textilier och tvätt är något som LG S0RC308N1W9 ändå är framtagen för att kunna hantera.

Borde man köpa LG S0RC308N1W9?

LG S0RC308N1W9 är den bästa torktumlaren för dig som är på jakt efter en så flexibel och energisparande torktumlare som möjligt. Här får du en fristående torktumlare som du enkelt kan ställas in i tvättstugan eller i badrummet och som har en lucka som du kan hänga om efter behov.

Du väljer således själv om luckan ska öppnas till höger eller till vänster. Flexibiliteten hittar vi även i de många program som LG S0RC308N1W9 erbjuder såväl som i LG Smart Diagnosis och LG Smart ThinQ.

LG S0RC308N1W9 lämpar sig däremot inte för dig som är i behov av en större kapacitet än 8 kg.