Siemens WT49W4A8DN

Med Siemens WT49W4A8DN får du en torktumlare som använder sig av en värmepumpsteknik och som ger dig fina och fräscha plagg utan onödigt slitage. Siemens WT49W4A8DN har en kapacitet på 8 kg och ljudklassnivå på 64 dB.

 • Energiklass A+++
 • AirFlow-Teknik
 • Värmepumpsteknologi
 • Ingen trumbelysning
 • Ingen ångfunktion
 • Saknar påfyllningsfunktion

Specifikationer

 • Energiklass: A+++
 • Ljusklassnivå: 64 dB
 • Kapacitet: 8 kg
 • Mått: 842 x 598 x 613 mm
 • Vikt (Netto): 51,1 kg
 • Stabelbar: Ja

Design

Siemens WT49W4A8DN är en modern och fin torktumlare som passar bra in i alla hem där behovet av en ordentlig kapacitet är viktigt. Siemens WT49W4A8DN rymmer sammanlagt 8 kg tvätt och har en volym på 112 liter. Den vita, fräscha utsidan gör att torktumlaren smälter in fint i badrummet eller tvättstugan, samtidigt som den ordentliga och transparenta luckan gör det lätt för dig att följa hela torkningsprocessen.

Bästa torktumlaren för miljön

Se varför Siemens WT49W4A8DN blev bästa torktumlaren för miljön, och jämför torktumlaren med andra testvinnare i vårt stora test.

Precis som med de flesta torktumlare har Siemens WT49W4A8DN sin kontrollpanel högst upp på fronten. Det gör det enkelt för dig att välja mellan de många olika funktioner och inställningar som torktumlaren har.

Med den tydliga och enkla vreden kan du lätt ställa in vilket program du vill använda dig av beroende på vad det är för typ av tvätt du ska torka. Programmen står tydligt uppradade och det enda du behöver göra är att vrida vreden till den funktion eller specialprogram som du vill använda. För att starta igång, stoppa eller pausa torktumlaren använder du dig istället av touchknapparna på LED-displayen. Det vi gillar extra mycket med Siemens WT49W4A8DN display är att den är större och tydligare än många andra och det gör att torktumlaren blir betydligt smidigare att manövrera, även för dig som inte är så tekniskt intresserad.

Det är dock inte enbart Siemens WT49W4A8DNs utsida som imponerar, utan även insidan. Siemens WT49W4A8DN är en kondenstumlare med en värmepumpsteknologi, vilket innebär att du får en torktumlare som är mer miljövänlig och som samtidigt hjälper dig att spara pengar på energi. Strävar du efter att hålla kostnaderna nere är Siemens WT49W4A8DN ett bra val för dig. Värmepumpar är mycket populära och används som en mycket bra och pålitlig lösning i Skandinaviska hushåll. Att då föra systemet vidare till torktumlare är naturligtvis något som uppskattas och som får Siemens WT49W4A8DN att kännas extra modern och exklusiv. Värmepumpen fungerar som så att den återanvänder värme som blir över när luften i trumman har kylts ner. Genom att återanvända spillvärme kan energiförbrukningen också reduceras.

För att du ska få en så användarvänlig torktumlare som möjligt har Siemens WT49W4A8DN även utrustats med en självrengörande kondensor. Detta är idag inget ovanligt, men ett mycket uppskattat system som gör att du slipper tänka så mycket på rengöringen. Den självrengörande kondensorn ser till att damm, ludd och smuts enkelt samlas upp i filtret och därmed inte förs vidare till dina kläder. Du får rena kläder med ett perfekt resultat varje gång!

Funktioner

Siemens WT49W4A8DN är utrustad med många smarta och praktiska funktioner som gör den till en modern och användarvänlig torktumlare. Här hittar du inte bara ett flertal olika program som du kan använda dig av för att säkerställa att din tvätt torkas så effektivt och skonsamt som möjligt, utan du hittar också finesser som gör Siemens WT49W4A8DN enklare att använda sig av. Ett exempel på en sådan finess är den självrengörande kondensorn som torktumlaren har, men även AirFlow-tekniken såväl som smarta sensorer.

Program

Oavsett vad det är för typ av tvätt du vill torka finns det ett program som passar dig. Med Siemens WT49W4A8DN hittar du automatiska program som Supersnabb 40 och Tidsprogram kall och Tidsprogram varm, men du hittar även ett flertal specialprogram som lämpar sig bra för textilier i ull, bomull eller när du vill tvätta sportkläder. Vill du minska risken för skrynkliga kläder kan du även aktivera antiveck-programmet som kan kombineras med alla andra ovanstående program. De många programmen är något som vi uppskattar starkt med Siemens WT49W4A8DN. Som om ovanstående inte var tillräckliga finns även ett friluftsprogram framtaget för vattentäta kläder.

Försenad start

Det är inte alltid du vill ha torktumlaren igång under tiden du befinner dig i hemmet. Genom att ställa in din torktumlare med den försenade starten kan du själv bestämma när torktumlaren ska starta igång det valda programmet. Försenad start gör det möjligt för dig att dra ut på starten upp till hela 24 timmar, så att du kan anpassa torkningen efter dina behov och din vardag.

SpeedPack

Siemens WT49W4A8DN är en supereffektiv och snabb torktumlare som är utrustad med en SpeedPack funktion. Tack vare denna kan du se till att torka mer kläder snabbare och utan att behöva vänta länge på att kläderna eller tvätten ska bli klar. SpeedPack kan med fördel användas oavsett vilket annat torkprogram du vill använda dig av. Den passar även utmärkt när du har tvättat en mindre mängd kläder och inte kräver full kapacitet för att torka.

AutoDry

AutoDry är specifikt framtagen för att torka dina kläder på ett så skonsamt sätt som möjligt. Med den här funktionen får du en trygg torkning med en bra precision och det är tack vare de smarta sensorerna. Sensorerna ser till att aktiveras i samband med att du startar maskinen och övervakar tvätten för att förhindra överhettning. Fuktsensorerna känner av när din tvätt är helt torr och stänger då av maskinen för skonsammare torkning och minskad energiförbrukning.

Prestanda

Det finns flera anledningar till varför det är viktigt att välja vitvaror och hushållsmaskiner med en så låg energiförbrukning som möjligt. En lägre energiförbrukning kommer inte bara bidra till att du gör skillnad för djur och natur, utan det kommer också att bespara dig en hel del onödiga kostnader. Siemens WT49W4A8DN har en energiklass på A+++, vilket är det absolut bästa i sin kategori. Vi har recenserat ett flertal torktumlare och det är ytterst få som håller samma höga standard. Energiklass är något som är mycket viktigt att titta på när du ska köpa en ny torktumlare, men också något som är lätt att glömma bort bland alla funktioner och finesser. Siemens WT49W4A8DN är en högpresterande torktumlare men en energiklass du kan vara stolt över.

Tack vare den höga energiklassen har Siemens WT49W4A8DN en årlg energiförbrukning på 176 kWh baserad på ca 160 stycken torkcykler med ett standardprogram för bomull och vid halva eller full maskin. Jämför vi detta med en torktumlare som har en energiklass C ser den årliga energiförbrukningen helt annorlunda ut. Här är det inte ovanligt att den uppnår en årlig förbrukning på 432 kWh.

Siemens WT49W4A8DN har en kapacitet på 8 kg. Det innebär att du maximalt kan fylla maskinen med 8 kg tvätt och fortfarande vara säker på att du får ett snyggt och bra resultat. Tack vare sina fuktsensorer och sina effektiva program kan du även tvätta och torka halvmaskin utan några problem. Har du inte köpt en torktumlare tidigare kan det vara svårt att veta hur du ska beräkna kapaciteten, men kort och gott kan man säga att en kapacitet på 3-5 kg räcker för två personer, medan en kapacitet på 8-9 kg lämpar sig bra för 4-5 personer. Siemens WT49W4A8DN är således ett bra alternativ för det större hushållet eller där du ställer höga krav på hygien och gillar att tvätta ofta.

Det är inte bara energiklassen som imponerar hos Siemens WT49W4A8DN, utan även ljudnivån då maskinen är igång. Att hitta en helt knäpptyst torktumlare är mycket svårt och i stort sett helt omöjligt. Kan du däremot hitta en modell med en maximal ljudnivå på 66 dB har du kommit en bra bit på vägen. Siemens WT49W4A8DN presterar ännu bättre än så och har en ljudnivå på endast 64 dB. Genom att kombinera den tysta motorn med den vibrationsdämpande designen är Siemens WT49W4A8DN en mycket tyst och behaglig torktumlare att ha i sitt hem.

Borde man köpa Siemens WT49W4A8DN?

Det finns flera funktioner som vi saknar hos Siemens WT49W4A8DN och som vi önskar att torktumlaren hade. Ett exempel på en sådan funktion är ångfunktionen och möjlighet att koppla upp torktumlaren till Home Connect. Utöver detta är Siemens WT49W4A8DN en mycket högkvalitativ och bra torktumlare med en riktigt fin energiklass och en låg och behaglig ljudnivå.

Den har också försetts med många smidiga program som är mycket enkla att ställa in och har en fuktsensor som minskar risken för att dina kläder överhettas och du förbrukar mer energi än nödvändigt. Ett bra val för den miljömedvetne!