Torktumlare på tvättmaskin (Tips & trick)

Att montera torktumlaren ovanpå tvättmaskinen är ett bra sätt för dig att få plats med vitvaror, utan att ta upp för mycket golvyta. Den här metoden lämpar sig bra för dig som har en mindre tvättstuga/badrum där framkomlighet är viktigt.

Det första steget till att kunna stapla din torktumlare på din tvättmaskin är att säkerställa att de maskiner du köpt är stapelbara. Denna information kan du oftast hitta i bruksanvisningen, men du kan även kontrollera eventuella stödfötter i samband med köp. Det är viktigt att maskinerna är av samma storlek för att de ska kunna stå stadigt på varandra. I våra test om stapelbara torktumlare och tvättmaskiner kan du hitta högkvalitativa och stabila maskiner som med enkelhet kan ställas på varandra. Vi uppdaterar testet kontinuerligt för att du alltid ska ha tillgång till de senaste och bästa produkterna.

Stapla torktumlare på tvättmaskin – så gör du

Det finns flera sätt att gå tillväga för att stapla torktumlare på tvättmaskiner. Det vanligast är att använda sig av tvättpelare, även kallad pelarmontage, men du kan också använda stödfötter för att minska vibrationen. Ska du investera i en modern och nyare torktumlare är stödfötter något som vanligtvis redan är monterat och du slipper onödiga inköp.

Pelarmontage eller stödfötter – vad är bäst?

Huruvida du ska välja tvättpelare eller stödfötter beror på vad det är för typ av torktumlare och tvättmaskin du har. I vissa fall kan det vara nödvändigt att förankra torktumlaren i väggen för att på så sätt minska vibrationer och skakningar. Pelarmontage är en bra lösning för dig som vill spara in så mycket golvyta som möjligt, men är sällan nödvändigt med moderna torktumlare. Orsaken till detta är helt enkelt för att de nyare modellerna är tyngre och inte skakar lika mycket vid centrifugering.

Har du en äldre torktumlare är en tvättpelare dock att rekommendera. Tvättpelaren fungerar som en avdelare mellan tvättmaskin och torktumlare och säkerställer att de står stadigt mot vibrationer och skakningar. Många tvättpelare är universala, vilket innebär att du inte behöver köpa en från samma tillverkare som maskinerna.