Vägghängda torktumlare (För- & nackdelar)

Idag kan det vara ganska svårt att hitta vägghängda torktumlare på den svenska marknaden. Den här typen av torktumlare slog aldrig riktigt igenom, vilket i sin tur ledde till att många tillverkare lade ner segmentet. Att hänga torktumlaren på väggen är dock en mycket smart lösning för den som vill spara på golvyta, som bor på en mindre yta eller som bara vill förenkla städningen i tvättstuga eller badrum.

Fördelar

Fördelarna med en vägghängd torktumlare är helt klart många. Som tidigare nämnt kan en torktumlare på väggen göra det betydligt enklare för dig att städa och hålla rent på golvet, men det är också platsbesparande och en bra lösning för dig som ska inreda en mindre tvättstuga eller badrum.

  • Platssparande
  • Förhindra att damm och smuts samlas under torktumlaren
  • Frigör mer golvyta

Trots att vägghängda torktumlare är aningen ovanliga är det ändå ett mycket populärt och uppskattat alternativ. Torktumlarna är mindre i storlek och lämpar sig bra för dig som inte är i behov av så stor kapacitet eller som tvättar och torkar sällan.

Nackdelar

Utbudet av vägghängda torktumlare är aningen begränsat – åtminstone om man tittar på det utbud och sortiment som finns i Sverige. Dock är det inte ovanligt att hitta hyllor och hyllplan som är framtagna för att du ska kunna stapla torktumlaren på tvättmaskinen. Det är dock inte exakt samma sak.

  • Svårt att hitta lämpliga modeller på svenska marknaden
  • Lägre kapacitet p.g.a mindre storlek
  • Svårare installation

Den främsta nackdelen med en vägghängd torktumlare är att du inte kan förvänta dig samma kapacitet. För att torktumlaren ska kunna hänga tryggt på väggen behöver den vara mindre i storlek och vikt, vilket i sin tur innebär att du inte kan lasta den med lika mycket kläder. Den kan även upplevas svårare att installera jämfört med en kondenstumlare och kräver en mycket längre avloppsslang. Om nackdelarna överväger fördelarna finns det många andra modeller att välja mellan, t.ex. högkvalitativa frontmatade torktumlare med frånluft, värmepump eller kondens.