LG F4WV409S3WE

LG F4WV409S3WE är en otroligt bra tvättmaskin med flera smarta funktioner för att den ska vara mer tystgående och ha färre vibrationer än många andra modeller.

 • Allergivänliga program genom LG Steam™
 • Tystgående
 • Snabbaste programmet är endast 14 minuter
 • Genomsnittlig tvättkapacitet
 • Få smarta funktioner
 • Kan inte styras med Wi-Fi

Specifikationer

 • Energiklass: B
 • Material: Rostfritt stål
 • Trumrengörningsprogram: Ja
 • Wifistyrning: Nej
 • Timer: Ja
 • Automatisk dosering: Nej
 • Mått: Höjd 850mm, Bredd 600mm, Djup 565mm

Design

Tvättmaskinen LG F4WV409S3WE har en vit yta som passar i alla moderna tvättstugor och badrum. Själva trumman är sedan tillverkad i rostfritt stål vilket gör att maskinen håller länge. Den är menad att vara så smart som möjlig samtidigt som den inte kommer med några onödigt avancerade funktioner. Det här gör designen väldigt lättanvänd och även yngre personer i hushållet kan enkelt komma igång med den.

Bästa tystgående tvättmaskinen

Se varför LG F4WV409S3WE blev bästa tystgående tvättmaskinen, och jämför tvättmaskinen med andra testvinnare i vårt stora test.

Själva maskinen är vit men kommer med en snygg tonad lucka som bidrar till den moderna designen. Hörnen är rundade och passar resten av maskinens design, samtidigt som det gör maskinen bra mycket säkrare om du har barn där hemma.

Med en Direct Drive-motor så får du anpassade trumrörelser. Det här är bland annat mer skonsamt för kläderna men det gör också att maskinen skakar mindre. Med mindre vibrationer så stör den mindre och är också lite tystare. Det här ser man också har varit populärt med användarna. I många recensioner så påpekar kunder att den är bra mycket tystare än man först hade trott att den skulle vara.

Designen i allmänhet får många positiva kommentarer där man menar att den ger ett väldigt modernt intryck. Panelen som visar alla siffror och symboler kommer med ett tydligt blått ljus vilket gör det enkelt att se vilka inställningar som man har valt.

Vidare så finns det bara en enkel vridknapp för att ställa in vilket program man ska köra. Det här gör det enklare att förstå sig på tvättmaskinen och LG F4WV409S3WE är därför också en av de mer lättanvända modellerna. Du ställer bara in det program du vill köra och resten sköter maskinen åt dig genom dess inbyggda AI, som bland annat väger din tvätt åt dig och anpassar tiden efter det. De få knappar som finns är för speciella funktioner, som när du vill skjuta upp starten.

När det gäller måtten så håller den samma standard som andra tvättmaskiner. Djupet är däremot inte det största. Trumman rymmer 59 liter och har en kapacitet på 9 kilo. Det är inte den största som vi har recenserat men det är samtidigt inte för lite. Med de snabba programmen så kan du utan problem hinna med flera maskiner under en enda dag, så även barnfamiljer kan använda den.

Dess exakta mått är 600 mm i bredd och 850 mm i höjd. Djupet är på 565 mm men med grinden inräknad så är djupet 620 mm. Med dessa mått bör den få plats i de allra flesta hushåll om du redan har en tvättmaskin idag.

Funktioner

En av fördelarna med LG F4WV409S3WE om du frågar oss är dess smarta funktioner. Den här maskinen sköter sig självt till stor del vilket gör den mycket enklare att använda, samtidigt som du får ut mer av maskinen.

Det här är bland annat en av marknadens bästa tvättmaskiner för allergiska personer. Den är också mer skonsam vilket gör att dina kläder håller bättre. Allt det här sköts automatiskt när du använder den, du måste bara välja vilket program du vill ha. Det här gör du med vridknappen, där det finns många olika program, beroende lite på vad du är ute efter och vad det är som ska tvättas.

Det den inte har är Wifikontroll. Du kan alltså inte kontrollera den genom ditt Wi-fi utan måste gå till maskinen rent fysiskt för att sätta igång den. Det finns däremot en timerfunktion som ger lite mer flexibilitet. Det här kan komma till användning och ger dig mer kontroll över tvättandet. Du kan till exempel skjuta fram starten så att den blir klar lagom tills att du kommer hem från ett ärende.

AI DD™

AI DD™ är en smartfunktion som gör den ännu skonsammare. LG F4WV409S3WE känner av hur mycket tvätt du har lagt in och hur mjuk tvätten är. Den anpassar sedan trumrörelserna efter detta. Den använder därför inte mer kraft än nödvändigt, vilket ger 18% skonsammare klädvård.

Det här gör den skonsammare men den ställer också in tiden åt dig. Då är inte maskinen på onödigt länge och den hjälper dig att välja rätt inställningar. Det här gör LG F4WV409S3WE till en väldigt smart tvättmaskin, men samtidigt väldigt lättanvänd jämfört med många andra modeller vi har tittat på inför våra recensioner.

LG Steam™

Allergi är ett stort bekymmer och allergener kan även orsaka problem för den som inte har fullfjädrade allergier. Med LG F4WV409S3WE får du något som heter LG Steam™. Den här funktionen tar bort upp till 99,99% av alla allergener från husdammskvalstetr och kommer med två olika lägen: Allergy Care och Baby Steam Care.

Allergener kan som sagt orsaka både allergiska och respiratoriska problem och i många hushåll är det därför något man måste tänka på när man ska välja en tvättmaskin. Med dedikerade program för just detta så kan du behandla dina kläder på ett optimalt vis som försäkrar att allergener aldrig blir ett problem. Det här kan också vara bra för sängkläder där just husdammskvalster frodas.

6 Motion Direct Drive

6 Motion Direct Drive använder ett av sex olika lägen för trumrörelser. Det här gör att du alltid får en effektiv tvättning, men gör det mer skonsamt för dina kläder. LG tror så mycket på sin Direct Drive-motor att man får en motorgaranti på 10 år.

Prestanda

Fördelen med att köpa en helt ny tvättmaskin är att du får en mer effektiv modell och ofta är nyare modeller energisnålare. Det här gör det ofta ekonomiskt att köpa helt oanvända tvättmaskiner jämfört med en begagnad, även om priset till en början är en bit dyrare.

Just LG F4WV409S3WE är ett bra alternativ om du tycker att det är viktigt med energieffektivitet. Den här modellen har energiklass B, vilket är väldigt rimligt när man tittar på den prestanda som erbjuds. Det finns tvättmaskiner med energiklass A, men dessa är ofta en bra bit dyrare eller är mindre effektiva på att få dina kläder rena.

Den har ganska många program och det finns något för alla sorters hushåll, oavsett om du ska tvätta mer känsliga textiler eller något som inte behöver en lika skonsam tvätt.

Det snabbaste programmet som LG F4WV409S3WE kan köra tar 14 minuter, men det är en enkel snabbtvätt och kommer ofta inte att räcka för att få kläderna rena. Ska du köra maskinens Eco-program så tar det 218 minuter, vilket är väldigt genomsnittligt då de allra flesta modeller från LG ligger mellan 218 och 248 minuter.

Allergitvätten som du kan köra är otroligt bra om det finns allergiker i hushållet. Det här gör LG F4WV409S3WE till en av marknadens bättre tvättmaskiner för allergihushåll. Det här kan vara bra för mer än bara allergiker, även hushåll med överkänsliga personer kan behöva det här och för den som har små bebisar i hushållet.

Det här är samtidigt en ganska tystlåten tvättmaskin. Den har ljudnivåklass B och en ljudnivå på 73 dB(A). Det finns visserligen modeller som är tystare än det, men då är det ofta svagare maskiner och med sämre motor. Här får du en otroligt stark motor som klarar av 1400 varv i minuten, samtidigt som det är mer tystlåten än genomsnittet.

En annan bra detalj med LG F4WV409S3WE är energiförbrukningen. Den ligger på endast 58 kWh per 100 tvättcyklar, vilket till och med är lägre när man jämför med deras andra dyrare modeller som ligger på runt 62-63 kWh. Vattenförbrukningen per tvättcykel ligger på cirka 50 liter, vilket är relativt lågt när man jämför med andra modeller.

LGs prestanda i allmänhet uppskattas mycket hos kunderna. Tittar man på det amerikanska nöjdhetsindexet för köks- och tvättapparater så ligger LG på 877 poäng där 1000 är högsta siffran. Snittet är på 866 så man ligger bra till.

Borde man köpa LG F4WV409S3WE?

LG tillverkar bra tvättmaskiner som erbjuder smarta funktioner och hög kvalitet. LG F4WV409S3WE är ett bra exempel på den prestanda man får trots det rimliga priset. Maskinen är tystlåten, har en ganska genomsnittlig kapacitet och har bra funktioner för allergiker. Dess AI DD™-funktion gör det också möjligt för maskinen att tvätta mer optimerat så att du alltid får en skonsam tvättning, men där tvätten ändå blir ordentligt ren.

Maskinen passar för egentligen alla hushåll, men allergiker och mindre hushåll kommer den att vara perfekt för. För större hushåll kan dess kapacitet på 9 kg kännas lite, inte minst om du har flera barn och tvättar ofta.