Samsung WW10T754CBH

Samsung WW10T754CBH är en tvättmaskin med stor tvättkapacitet och som samtidigt är ganska tystgående. Med kapaciteten och smarta funktioner är den ett utmärkt val för familjehushåll.

 • Kapacitet på 10,5 kg
 • Kan styras via Wi-Fi
 • Låg energiförbrukning
 • Lite dyrare modell
 • Ingen automatisk dosering av tvättmedel
 • Högre vattenförbrukning än genomsnittet

Specifikationer

 • Energiklass: A
 • Material: Rostfritt stål
 • Trumrengörningsprogram: Ja
 • Wifistyrning: Ja
 • Timer: Ja
 • Automatisk dosering: Nej
 • Mått: Höjd 850mm, Bredd 600mm, Djup 680mm

Design

Samsung WW10T754CBH är en snygg tvättmaskin med en hållbar design. Modellen kommer att passa in perfekt i alla moderna hushåll och har ett snyggt vitt yttre men med en tonad lucka.

Bästa tvättmaskinen för barnfamiljer

Se varför Samsung WW10T754CBH blev bästa tvättmaskinen för barnfamiljer, och jämför tvättmaskinen med andra testvinnare i vårt stora test.

Något du snabbt kommer att märka är den unika AddWash-luckan. Det här är en liten extralucka som sitter direkt på den vanliga dörren. Med den kan du fylla på med mer tvätt när maskinen redan är igång. Det här är bra om något helt plötsligt blev smutsigt, eller om du har handtvättat något och vill att det ska centrifugeras. Du kan också använda den luckan för att tillsätta mer tvättmedel om det skulle behövas.

I övrigt har Samsung WW10T754CBH en väldigt minimalistisk design och har rundade hörn för att vara lite säkrare runt barn. Jämför man med en del andra tvättmaskiner vi har tittat på så ser den nästan lite väl enkel ut, men den har faktiskt mycket mer att erbjuda än man tror.

Det är utan tvekan en väldigt lättanvänd tvättmaskin, du kommer främst att använda den silvriga vridknappen i mitten. Där väljer du enkelt vilket program du vill köra, och sedan är det bara att starta.

Samsung WW10T754CBH gör det lite enklare för dig genom AI-styrning. Genom att skapa ett Samsung-konto och ansluta genom wi-fi så kan du använda din smartphone för att planera framtida tvättar. Genom maskinens AI så kan den börja minnas dina vanor och komma med förslag för framtida tvättar. Den kan också presentera annan bra information om din tvätt. När du börjar använda tvättmaskinen får du information om hur du installerar appen och kommer igång, men det tar inte mer än någon minut för de allra flesta.

Tvättmaskinen är alltså självgående till viss del vilket gör det mindre stressigt att tvätta. Det här kan framförallt vara viktigt för barnfamiljer där det för det första måste tvättas ganska ofta, men där det också är viktigt med skonsamma tvättar.

Tvättmaskinen är ganska stor och rymmer 10,5 kg tvätt. Det här känns väldigt rimligt för en barnfamilj, men det är samtidigt inte onödigt stort för ett hushåll med en eller två personer.

Samsung WW10T754CBH kommer med ett mått på 850 mm i höjd, 600 mm i bredd och 680 mm i djup. Den bör därför få plats i de allra flesta tvättstugor eller badrum. Har du redan idag en tvättmaskin bör den få plats, men det kan vara värt att dubbelkolla då djupet bland annat är lite större än hos vissa andra modeller vi har tittat på.

Funktioner

Samsung WW10T754CBH kommer med många olika funktioner. En del underlättar för dig när du ska använda maskinen medan andra gör tvättandet lite mer skonsamt och effektivt. Vi har därför listat de allra viktigaste funktionerna som du bör känna till innan du börjar använda den.

AI-styrning

Genom en SmartThings-app så kan tvättmaskinen ge dig goda råd, rekommendera cykler och komma ihåg dina tidigare val. Det här gör dina tvättar mer effektiva och skonsamma för kläderna. Det går också snabbare att tvätta då maskinen blir mer självgående.

Bubble Soak

Ibland får man otroligt jobbiga fläckar, inte minst om man har barn där hemma. Vanligtvis måste man förtvätta dessa, exempelvis genom en handtvätt eller med dyra tvättmedel. Genom en förtvätt med Bubble Soak så blötläggs kläderna i ett tvättmedelsskum och fläckarna mjukas upp. Kan användas för programmen för bomull, syntet, jeans och baby care.

Eco Bubble

Med en unik bubbelgenerator får du ut mer av ditt tvättmedel som injiceras med luft. Det här gör att tvättmedlet går in snabbare även vid lägre temperaturer. Lägre temperatur innebär att det blir skonsammare vilket sliter mindre på kläderna. Det drar också mindre ström vilket är bra för elräkningen och miljön.

Hygiene Steam

Hygiene Steam är ett speciellt program som ångtvättar dina kläder. Det här är jättebra om någon i hushållet är känslig eller har allergier. Då försvinner upp till 99,99% av alla bakterier och allergener. Den här typen av funktion är mer eller mindre obligatorisk i hushåll där någon har kraftiga allergier eller respiratoriska bekymmer, men det beror också på vilka allergier som gäller.

Den här typen av program har blivit allt vanligare, men det är inte nödvändigt för alla. Det gäller som sagt framförallt för hushåll med allergier eller där det finns små barn som kan vara lite extra känsliga för dammkvalster.

Eco Drum Clean

Illaluktande tvättmaskin är ett väldigt vanligt bekymmer och det finns en mängd olika saker man kan göra för att bli av med det. Samsung WW10T754CBH gör det lite enklare för dig genom Eco Drum Clean, ett eget tvättprogram för att just tvätta själva trumman. Nästan all smuts i trumman försvinner och programmet biter också på smuts i gummilisten som sitter vid luckan.

Det här gör att du blir av med eventuell lukt. Du måste däremot inte köra det här själv, tvättmaskinen säger åt dig när det är dags. Då är det bara att köra igång programmet, som i övrigt fungerar precis som ett vanligt tvättprogram.

Prestanda

Om du ska köpa en ny tvättmaskin är Samsung ett väldigt bra alternativ. Tittar man på ACSI, det amerikanska nöjdhetsindexet som mäter hur kunder ser på olika varumärken, ser man att Samsung ligger i den absoluta toppen när det gäller hushållsapparater. Man gick under senaste året upp 3% och ligger nu på 80 av 100, vilket är den högsta placeringen.

Med en Samsung WW10T754CBH får du många smarta funktioner och tvättprogram. Tidigare nämnde vi bland annat deras hygieniska ångtvätt, bubbeltvätten och rengöringsprogrammet. Utöver det så har den alla vanliga tvättprogram för bomull, syntet, sängkläder, babykläder och dylikt. Det finns många program att välja bland men genom maskinens AI så hjälper maskinen dig. Den lägger också dina tvättvanor på minnet, vilket underlättar även på lång sikt.

Centrifugeringen är på 1400 varv i minuten. Det är den nivån som de allra flesta tvättmaskiner ligger på, men det finns ett par modeller som gör 1600. Det innebär att centrifugeringen är i samma nivå som hos de allra flesta maskiner på marknaden och det finns sällan ett behov av starkare än 1400 varv i minuten.

Storleksmässigt så har den en kapacitet på 10,5 kg vilket är lite över snittet. Det här gör den bra för barnfamiljer och hushåll där man tvättar mycket. Trots att den rymmer mycket så är den inte överdrivet högljudd. Ljudnivån är på 72 dB(A) vilket är snittet för tvättmaskiner om man inte köper en extra tystlåten modell.

Det här är ändå ganska rimligt när man tänker på den kraftfulla motorn och den kapacitet du får med modellen. Med dess Digital Inverter-motorn får du däremot mindre buller och vibrationer, vilket bidrar till en lägre ljudnivå. Det gör också maskinen lite mer energieffektiv, vilket alltid är välkommet.

Med Super Speed-programmet så kan du tvätta cirka 5 kg tvätt på bara 39 minuter. Det tar såklart lite längre tid för en full maskin, men det här programmet kan komma till användning när du får en oväntad situation och snabbt måste tvätta något.

När man tittar på energiförbrukningen så ligger den på 52 kWh per 100 tvättcyklar. Det här är ganska lågt då de allra flesta modeller har en förbrukning mellan 48 och 66 kWh. Det här innebär också att den är energiklass A, vilket är den bästa klassningen en tvättmaskin kan ha. Något som är lite sämre är vattenförbrukningen. Samsung WW10T754CBH har en total förbrukning på cirka 53 liter per tvättcykel.

Många modeller ligger under 50 liter men det vägs upp med den här modellen då den kan tvätta med lägre temperatur och fortfarande få ren tvätten. Det här tack vare dess EcoBubble-funktion.

Borde man köpa Samsung WW10T754CBH?

Det finns inte jättemånga tvättmaskiner som är perfekta för alla hushåll, så det är svårt att säga om den här är rätt val för just dig. Det vi kan säga är att Samsung WW10T754CBH kommer vara rätt val för många barnfamiljer och större hushåll.

Det är en högkvalitativ maskin med en ganska hög kapacitet och prestanda. Smarta funktioner som AI-styrning, AddWash-luckan, Bubble Soak och Hygiene Steam gör det här till en bra maskin framförallt för hushållen med mycket tvätt. Det betyder inte att Samsung WW10T754CBH är en dålig maskin för mindre hushåll, men det är framförallt barnfamiljer som kommer att uppskatta dessa funktioner.